L'Ajuntament assegura la desinfecció diària dels autobusos del transport escolar d'Infantil i Primària

L'empresa confirma que estos vehicles, igual que la resta dels quals presten servicis educatius, seguiran els protocols sanitaris, inclosa l'assignació permanent de seients
0
0
L'Ajuntament assegura la desinfecció diària dels autobusos del transport escolar d'Infantil i Primària
L'Ajuntament assegura la desinfecció diària dels autobusos del transport escolar d'Infantil i Primària

Benidorm desinfectarà diàriament les parades i amplia les zones reservades en diversos col·legis perquè l'accés de l'alumnat siga més escalonat i es mantinga la distància interpersonal

L'Ajuntament de Benidorm ha confirmat amb l'empresa concessionària del transport urbà, Llorente Bus, que els autobusos que transporten a l'alumnat d'Infantil i Primària dels CEIP Gabriel Miró i Mestre Gaspar López seguiran un protocol per a la prevenció enfront de la Covid-19 sobre la base de les directrius traslladades per la Generalitat Valenciana, i que inclou la desinfecció diària dels vehicles.

L'alcalde, Toni Pérez, ha explicat que "des de la Regidoria de Mobilitat, en coordinació amb el departament d'Educació, es va remetre un escrit a l'empresa concessionària per a confirmar l'aplicació d'un protocol específic i confirmar els detalls d'este, garantint així la seguretat sanitària en el transport de l'alumnat que assumix directament l'Ajuntament, pertanyent a tots dos centres educatius i que ronda els 60 menors d'Infantil i Primària". En esta desinfecció diària s'incidirà en les zones de contactes, com a barres, agarradores o cinturons de seguretat.

Segons este protocol, que s'aplicarà també en la resta de servicis educatius que presta l'empresa concessionària a Benidorm, a l'inici del curs escolar s'assignaran els seients de cada estudiant, que es mantindran durant tot el període lectiu, i s'organitzarà la distribució de l'alumnat. En esta assignació de seients es garantirà la distància de seguretat i es prestarà especial atenció a les persones amb discapacitat o necessitats especials.

Tots els vehicles estan dotats de mampara protectora en l'habitacle del conductor i disposen de gel hidroalcohòlic. Durant el viatge, l'alumnat a partir de sis anys portarà obligatòriament màscara, sent recomanable el seu ús per als estudiants de menor edat, excepte en els supòsits tipificats. El personal auxiliar de ruta disposarà de màscares per a ús de l'alumnat en cas d'extraviament, trencament, etcètera; i dispensarà gel hidroalcohòlic a tots els usuaris.

Quant a l'accés als vehicles, en primer lloc pujarà l'alumnat dels seients posteriors, mentre que el descens es farà en ordre invers. En la parada, s'haurà de mantindre la distància interpersonal.

Toni Pérez ha indicat que "a través del servici municipal de neteja es reforçarà diàriament la desinfecció de les parades del transport escolar, igual que es farà en les entrades i eixides dels centres educatius". Per a este servici especial s'emprarà una 'hidro' així com el canó polvoritzador.

Així mateix, l'alcalde ha informat que "s'ha ampliat la zona reservada per a l'accés als col·legis Aitana i Puig Campana perquè l'entrada i eixida de l'alumnat siga més escalonada i incrementant l'espai per a garantir la distància interpersonal". Esta ampliació de zones ha sigut comprovada per la Policia Local.

L'alcalde ha subratllat que "des de l'Ajuntament no escatimarem esforços en la desinfecció tant de les instal·lacions dels centres educatius, com del seu entorn, així com a propiciar l'amplitud més gran possible als accessos als centres educatius que el requerisca, contribuint així a reforçar la seguretat sanitària i a oferir a l'alumnat i les seues famílies majors garanties al llarg del curs".