L'accessibilitat arriba a Alfredo Corral en ascensor gràcies als fons Edusi

Es renovarà totalment l'enllumenat, la xarxa d'aigües potables, el clavegueram i els servicis
0
0
L'Ajuntament anima als veïns a col·laborar en la realització d'un projecte que canviarà tot el barri
L'Ajuntament anima als veïns a col·laborar en la realització d'un projecte que canviarà tot el barri

L'Ajuntament anima als veïns a col·laborar en la realització d'un projecte que canviarà tot el barri

L'Ajuntament de Benidorm ja ha preparat la memòria i l'estudi d'accessibilitat per a la reforma integral del barri Alfredo Corral. La renovació serà total. Així ho han anunciat hui els regidors d'Obres i Participació Ciutadana, José Ramón González de Zárate i Ana Pellicer, després de les reunions que han mantingut amb les associacions de veïns de la plaça d'Espanya i d'Infant-l'Aigüera, dins de la campanya 'A peu de carrer', promoguda des del Consell Veïnal.

González de Zárate s'ha referit al problema d'accessibilitat d'Alfredo Corral, que afecta els veïns, molts d'ells "gent gran". El regidor ha al·ludit a "la gran quantitat de barreres arquitectòniques", com les escales, que s'han de superar per a realitzar qualsevol activitat i ha advocat per redissenyar completament el barri "a través d'ascensors i rampes" utilitzant per a això els fons de l'Edusi (Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integral) que la Unió Europea (UE), ha destinat a Benidorm.

El responsable d'Obres, també ha assenyalat que, gràcies als fons de la UE, "tot el barri, des de Marqués de Comillas al 'Cruce' amb la confluència del carrer Maravall, i per la part de baix amb Jaume I, sencer" serà "renovat". González de Zárate ha aclarit que s'instal·laran noves xarxes d'aigua potable, clavegueram, enllumenat i de serveicis (gas natural, telecomunicacions…). A més tot l'enllumenat passarà "a sistema d'estalvi energètic". "Estem confirmant –ha dit– que els fons Edusi ja arriben a Alfredo Corral, i de la mà d'una cosa tan important com ho és l'accessibilitat i l'estalvi energètic".

Per la seua banda, Ana Pellicer ha reiterat que la campanya 'A peu de carrer', que cada setmana reunix membres de les associacions de veïns amb els seus representants en la corporació municipal, pretén que els ciutadans "ens facen arribar les seues aportacions, les seues idees perquè entre tots puguem fer un projecte millor, un projecte de ciutat" perquè no siga solament l'administració qui intervinga, "sinó que ho fem entre tots".

Finalment, la regidora de Participació Ciutadana ha anunciat la convocatòria, dijous que ve, 15 d'octubre, d'una nova reunió amb veïns de la zona alta de Tomás Ortuño i de la confluència del 'Cruce' amb l'Aigüera per a tractar els assumptes que els afecten i per a dialogar sobre noves propostes de futur per a Benidorm.

Archivo adjunto: