Iván Cavero rep el premi 'Benidorm amb el teu cor' promogut per l'associació Apadrina la Ciència

El científic Francis Mojica i l'atleta Jesús Espanya li han lliurat el guardó per la seua tesi sobre 'L'hemoglobina glicada, la diabetis mellitus i la malaltia cardiovascular'
0
0
Iván Cavero rep el premi 'Benidorm amb el teu cor' promogut per l'associació Apadrina la Ciència
Iván Cavero rep el premi 'Benidorm amb el teu cor' promogut per l'associació Apadrina la Ciència

El saló d'actes de l'Ajuntament de Benidorm ha acollit esta vesprada el lliurament del 'Premi Benidorm amb el teu cor', promogut per l'associació Apadrina la Ciència i que reconeix la millor tesi doctoral en malalties cardiovasculars o en recerca aplicada a l'esport. Un premi dotat amb 5.940 € que ha rebut el ja Doctor Iván Cavero Redó, investigador de la Universitat de Castella-la Manxa (UCLM), per la seua tesi 'L'hemoglobina glicada, la diabetis mellitus i la malaltia cardiovascular', i que li ha sigut lliurat pel científic Francis Mojica (candidat al Nobel entre molts altres reconeixements) i l'atleta Jesús Espanya (campió d'Europa de 5.000).

L'acte, presidit per l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha comptat amb la presència dels regidors de Sanitat, Ana Pellicer, i Esports, Arturo Cabrillo, així com diversos membres de la corporació. També han assistit per a donar suport a la importància de recerques científiques com esta els esportistes locals Miguel Fuster, Juanan Fernández, Jonathan Moreno, Ángela Llorca, Lucía Serralta, Ma. Carmen Lloret i Miguel Bou.

Toni Pérez ha elogiat "la voluntat i el treball dels investigadors" i ha valorat "la importància que les gents de Benidorm recolzen iniciatives com esta a la qual dóna nom la nostra ciutat", per a afegir que "som poble, som una societat que batega, som Benidorm amb el teu cor".

Tant la presidenta de l'Associació Apadrina la Ciència, Carmen Simón, com el científic Francis Mojica han al·ludit a una anècdota commovedora per als científics, com ha sigut la donació d'un xiquet dels seus regals de primera comunió per a la recerca, després d'haver viscut de prop la malaltia d'un amic del col·legi. Simón ha destacat que "tot el suport als nous investigadors millorarà en un futur la nostra qualitat de vida". Per la seua banda, Francis Mojica ha subratllat que "és important que els premis, les beques i el suport vaja als investigadors joves, per a animar-los a aconseguir que els assoliments de la ciència siguen protagonistes quotidians de les nostres vides".

Després de la projecció d'un vídeo en el qual explica els resultats de la seua tesi i la importància en relació amb l'esport, el guardonat Iván Cavero Redó ha dirigit unes paraules a l'auditori en les quals ha destacat que "el més important per a mi és que el meu treball servisca per a millorar la vida de les persones dia a dia, perquè la meua passió és investigar, aprendre i aplicar-ho per a poder millorar la salut de les persones".

L'atleta Jesús Espanya també ha dirigit unes paraules al públic que ha omplert el saló d'actes municipal per a "agrair la labor d'Apadrina la Ciència" i en el cas concret del premi i la tesi de Cavero "perquè servix per a demostrar-nos una vegada més l'important que és per a la nostra salut practicar esport".

En el saló d'actes també van estar presents les reines de les Festes Majors Patronals de Benidorm, Fátima Carrobles i Anna Calbo, acompanyades d'algunes de les seues dames i del president de la Comissió, Francisco Marín; així com xiquets i integrants del Grup Scout Horitzontes. Precisament als xiquets es va dirigir al final de l'acte la també membre d'Apadrina la Ciència María José Rodriguez, per a explicar-los que "gràcies als treballs de recerca i a la ciència vosaltres podreu viure millor cada dia".

En finalitzar l'acte, els més xicotets van rebre una motxilla, llapis de colors i un llibre per a acolorir el contingut del qual els acosta com és el treball de recerca a través de les peripècies d'un xiquet científic i una xiqueta científica.