La iniciativa de voluntariat de l'Ajuntament de Benidorm, #XAC, clau en les 2 primeres setmanes d'acció davant la crisi sanitària

Benidorm manté tots els servicis per atendre necessitats i obre línies telefòniques amb els ciutadans
0
0
La iniciativa de voluntariat de l'Ajuntament de Benidorm, #XAC, clau en les 2 primeres setmanes d'acció davant la crisi sanitària
La iniciativa de voluntariat de l'Ajuntament de Benidorm, #XAC, clau en les 2 primeres setmanes d'acció davant la crisi sanitària

El alcalde agradece el trabajo de todas las áreas municipales, voluntarios, colaboradores, asociaciones de vecinos y particulares

En complir-se les dos primeres setmanes del període d'Estat d'Alarma per la crisi sanitària generada pel Covid-19, des de l'Ajuntament de Benidorm es destaca la gran acollida que ha tingut la iniciativa de voluntariat per a la Xarxa d'Ajuda col·lectiva (#XAC), determinant per arribar a tots i atendre el màxim de persones, en la línia de tots els departaments municipals que han planificat l'operatiu de personal i mantenen equips de treball presencial i teletreball.

La iniciativa de voluntariat Xarxa d'Ajuda Col·lectiva (#XAC) compta ja amb més de 300 voluntaris que de manera altruista i desinteressada col·laboren amb l'Ajuntament i es gestiona a través dels números 900 701 322 i 900 10 12 15, operatius cada dia de 9 a 19 hores, per a resoldre qualsevol dubte respecte a la iniciativa, atendre les persones que necessiten ajuda per emplenar els formularis d'adhesió al programa #XAC o que no tinguen mitjans o coneixements tècnics o informàtics per tramitar la seua participació en esta. A través de la #XAC s'han pogut atendre ja a més d'un centenar de sol·licituds d'ajuda.

Des de l'Ajuntament, estos dies, l'atenció als ciutadans es realitza de 9 a 14 hores a través de servicis telefònics dels departaments i, permanentment, a través de seu electrònica (sede.benidorm.org) on ​​realitzar tràmits o del correu electrònic incidencias@benidorm.org també per incidències.

L'atenció social es realitza en tots els centres de la Regidoria de Benestar Social –oficines centrals en carrer Pintor Lozano i Centres Socials "Llorca Llinares", "Tanit" i "La Torreta"– atenent necessitats de famílies amb dificultats econòmiques i amb inconvenients per sortir de casa, en funció dels fitxers i casos detectats, i que prèviament ja estaven en seguiment, així com el servici d'ajuda a domicili SAD d'urgència per a persones de gran vulnerabilitat. La regidora Àngela Llorca ha destacat que "se seguixen tramitant les ajudes d'emergència social (PEI) i les Ajudes a Domicili (PAAD)". El Servici d'Atenció Primerenca ha realitzat 157 seguiments telefònics a menors i famílies oferint orientació i motivació a pares per seguir treballant a casa amb els menors mentre dure el confinament.

L'atenció als ciutadans és principal i únic argument d'acció en totes les àrees municipals i en totes elles "la normalitat operativa és total, gràcies a l'esforç i coordinació dels equips municipals i de voluntaris", ha destacat l'alcalde Toni Pérez.

Acció extraordinària ha estat habilitar el Pavelló 'Raúl Mesa', el divendres dia 20 de març, per allotjar persones sense sostre que prèviament eren allotjades en una pensió que va haver de tancar atenent a les mesures de Reial Decret 464/2020. En Allotjament Temporal s'atén a 38 persones, cobrint les seues necessitats socials i alimentàries gràcies a compra i donació d'aliments.

L'alcalde ha agraït "al personal de totes les àrees municipals el seu esforç i coordinació, als voluntaris #XAC seu lliurament, i les aportacions i col·laboracions de Creu Roja, Protecció Civil, Policies Local i Nacional, particulars, associacions de veïns i col·lectius empresarials".

Toni Pérez ha destacat, després d'este resum, "el treball en equip de totes les regidories" assenyalant que "des del minut un vam emprendre accions de protecció a la ciutadania" i que "es prenen mesures en totes les àrees municipals i de manera coordinada" per fer més efectiu l'abast de les competències de l'Administració local.