Il·luminació solar i càmeres de seguretat lluiten contra els abocaments il·legals d'enderrocs en l'Horta

Seran deu les noves lluminàries que s'encendran al pas de persones i vehicles
0
0
El regidor de Neteja Viària, José Ramón González de Zárate, i la responsable de Participació Ciutadana, Ana Pellicer, en el Camí de la Lloma, al costat de membres del Consell Veïnal.
El regidor de Neteja Viària, José Ramón González de Zárate, i la responsable de Participació Ciutadana, Ana Pellicer, en el Camí de la Lloma, al costat de membres del Consell Veïnal.

Benidorm disposa d'un Ecoparc on els veïns poden depositar els enderrocs

El regidor de Neteja Viària, José Ramón González de Zárate, ha anunciat l'entrada en funcionament de deu fanals solars en la zona de l'Horta que, al costat de dos més instal·lats per l'Ajuntament de l'Alfàs del Pi, milloraran la il·luminació dels camins de manera intel·ligent, ja que s'encenen quan detecten la presència de persones o vehicles i, a més, permetran controlar i lluitar els abocaments il·legals d'enderrocs.

Des del Camí de la Lloma, que transcorre entre els termes de les dos localitats de la Marina Baixa, la qual cosa abans era un bosc convertit en un dels punts negres d'abocaments il·legals d'enderrocs que encara queden a Benidorm, González de Zárate ha volgut trencar una llança a favor dels veïns de l'H l'Horta que patixen des de fa anys estes pràctiques contaminants que tant perjudiquen l'ecosistema.

"És una zona molt apartada –ha assenyalat el responsable de Neteja Viària– entre els dos termes municipals però pertanyent a Benidorm". Ací s'actuarà contra els abocaments il·legals d'enderrocs mitjançant "dos accions immediates". La primera, la instal·lació dels deu fanals solars, tal com va anunciar al febrer l'edil. "Ja tenim el contracte i les lluminàries en apilament municipal", ha aclarit. La segona, serà la col·locació de càmeres de seguretat que controlaran les matrícules dels vehicles que passen "perquè, en cas que s'aboquen enderrocs, comprovar quin cotxe els ha llançats al camí" per a prendre les mesures necessàries.

Com a complement a l'entrada en servici de les noves lluminàries, González de Zárate ha avançat que a la fi d'agost l'Ajuntament netejarà d'enderrocs la zona.

L'edil ha recordat que Benidorm oferix a la ciutadania un servei d'Ecoparc situat als voltants de Terra Mítica. "Qualsevol persona –ha dit– que realitze una xicoteta obra, pot anar amb els seus sacs d'enderrocs i depositar-los allí sense cap problema". "No entenem –ha insistit– com en zones tan boniques i interessants per al medi ambient", en les quals les persones poden passejar, "vengen fins ací estos infractors i ens tiren els enderrocs". González de Zárate ha apel·lat a la col·laboració ciutadana perquè eixos residus contaminants acaben els seus dies en l'Ecoparc.

Infracció molt greu

Segons la normativa, l'Ordenança Municipal de Medi Ambient considera que depositar fems, residus o enderrocs i, en general, tota classe de desfets, en terrenys no autoritzats per a tal fi per l'Ajuntament, és una infracció 'molt greu' que pot ser sancionada amb una multa entre 150 i 900 euros.

Davall, imatges del Camí de la Lloma, enderrocs i un fanal solar.