La Fundació proposa concedir els Premis de Turisme al Doble Amor, PREDIF, Ade Adepitan i Cable Ski

0
0
La Fundació proposa concedir els Premis de Turisme al Doble Amor, PREDIF, Ade Adepitan i Cable Ski
La Fundació proposa concedir els Premis de Turisme al Doble Amor, PREDIF, Ade Adepitan i Cable Ski

El Dia Mundial del Turisme està dedicat enguany a promoure l'accessibilitat universal

La Fundació Visit Benidorm ha traslladat a l'alcalde, Toni Pérez, la seua proposta de Premis de Turisme 2016 amb motiu de la celebració el pròxim 27 de setembre del Dia Mundial del Turisme, que enguany està dedicat a l'accessibilitat universal. Una proposta que l'alcalde ha fet arribar al seu torn a tots els grups polítics de la corporació en una Junta de Portaveus celebrada aquest dilluns.

Des de la Fundació s'ha proposat que el premi en la categoria local/autonòmica siga per a l'associació Doble Amor, que compta amb 56 alumnes en el seu Centre Ocupacional per a persones amb discapacitat intel•lectual i amb 60 treballadors en el seu Centre Especial d'Ocupació Bugaderia Doble Amor que té com a client a hotels de Benidorm.

En la categoria nacional, s'ha plantejat reconèixer a la Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Fisica (PREDIF), que igual que el Doble Amor és una entitat sense ànim de lucre i que és un “referent en matèria de turisme accessible” que treballa tant amb el sector públic i privat com amb els propis usuaris.

En categoria internacional, Visit Benidorm ha proposat premiar a Ade Adepitan, ex esportista paralímpic nascut a Nigèria i establit des de ben menut al Regne Unit. A l'hora de proposar aquest guardó, la Fundació ha atès al vessant de Adepitan com a presentador televisiu en espais vinculats al turisme com Travel Xou (BBC), per al qual va realitzar l'any passat un programa de Benidorm.

Finalment, la Fundació planteja que l'esment especial siga per a Cable Ski Benidorm, que enguany compleix mig segle en funcionament, que va anar el primer del món a situar-se dins del mar i la finalitat del qual va ser la d'acostar aquesta modalitat esportiva –reservada llavors per a gent pudiente- a totes les persones.

Una vegada que els grups municipals estudien els premiats suggerits per la Fundació, es redactarà una proposta de la Junta de Portaveus que haurà d'aprovar-se en ple. El lliurament dels guardons es farà el pròxim 27 de setembre, coincidint amb el Dia Mundial del Turisme.