Francisco Amillo repassa en un llibre els assalts de la pirateria barbaresca a Benidorm

Els corsaris musulmans van assolar la costa del Llevant espanyol entre els segles XVI i XIX
0
0
Francisco Amillo repassa en un llibre els assalts de la pirateria barbaresca a Benidorm
Francisco Amillo repassa en un llibre els assalts de la pirateria barbaresca a Benidorm

El catedràtic i historiador Francisco Amillo ha presentat el llibre 'Corsarios norteafricanos en las baronías de Polop y Benidorm Ataques, despoblación y esclavitud (1325-1830)', treball de recerca del qual és autor que repassa els efectes de l'acció de la pirateria barbaresca que, fins entrat el segle XIX, va assolar les costes del Mediterrani.

La Casa del Fester 'Diego Cano Enguera' ha acollit la presentació, últim dels esdeveniments programats dins de la Setmana Cultural de les Festes Majors Patronals, organitzada conjuntament per les regidories de Festes i Cultura que dirigixen Jesús Carrobles i Jaime Jesús Pérez. Agustí Galiana, president de l'Associació d'Estudis de la Marina Baixa ha sigut l'encarregat d'introduir a l'autor davant un auditori que pràcticament omplia la sala. Entre els assistents, representants de l'equip de govern, de l'oposició i les reines Major i Infantil de Benidorm, Marina Carrillo i Paula Mayor.

Francisco Amillo ha agraït al públic la seua assistència, especialment a les dames i reines en els dies previs a les Festes Majors. El catedràtic va recordar com "fa 300 anys banyar-se a la platja de Benidorm podria haver sigut un suïcidi" perquè "com a mínim en quatre ocasions" la ciutat va ser assaltada per corsaris nord-africans.

Amillo recull en 'Corsaris nord-africans en les baronies de Polop i Benidorm' "històries reals d'un passat que va ser pitjor que el present" un compendi d'"aspectes poc coneguts de la història" de la nostra ciutat i d'un temps que, afortunadament, va passar. Al llarg dels segles XVI al XIX "més de quatre milions de persones cristianes –ha subratllat l'autor- van ser capturades per pirates musulmans" i conduïts al Nord d'Àfrica, a places del Mediterrani Occidental com Trípoli o Alger. Els corsaris demanaven rescats i si les seues exigències no eren ateses, amb sort, les víctimes viurien la resta de les seues vides com a esclaus.

'Corsarios norteafricanos en las baronías de Polop y Benidorm Ataques, despoblación y esclavitud (1325-1830)' ha sigut editat per Aemaba. 250 pàgines, enquadernades amb tapa blana. El seu preu, 15 euros.