Esports planteja ampliar el pavelló Raúl Mesa amb noves graderies i vestuaris i millorar l'accessibilitat

L'Ajuntament participarà en una convocatòria d'ajudes de la Diputació d'Alacant per a este projecte, valorat en prop de 570.000 euros i que inclou substituir la coberta
0
0
Esports planteja ampliar el pavelló Raúl Mesa amb noves graderies i vestuaris i millorar l'accessibilitat
Esports planteja ampliar el pavelló Raúl Mesa amb noves graderies i vestuaris i millorar l'accessibilitat

L'Ajuntament de Benidorm, a través de la Regidoria d'Esports, té previst ampliar el pavelló 'Raúl Mesa' i millorar l'accessibilitat a este recinte esportiu, amb la creació d'una nova zona de graderies en els baixos de les quals se situaran vestuaris i lavabos. Així ho ha comunicat hui l'alcalde, Toni Pérez, qui ha assenyalat que "esta actuació preveu a més la substitució de la coberta del pavelló, amb l'objectiu de solucionar el problema d'humitats que presenta esta instal·lació esportiva i que es deuen en gran manera a l'antiguitat del recinte, en funcionament des de fa més de trenta-cinc anys".

Toni Pérez ha explicat que "hui s'ha dictaminat en Comissió Informativa de Règim Interior una proposta per a sol·licitar a la Diputació Provincial d'Alacant una subvenció de 294.360,50 euros per a executar estes obres, valorades en prop de 570.000 euros". Concretament, l'Ajuntament participarà de la convocatòria del 'Pla + A prop 2020', sol·licitant l'import màxim subvencionable que segons les bases li podria correspondre a Benidorm pel seu volum de població.

L'alcalde ha detallat que l'ampliació del pavelló "es faria cap al nord, ocupant el sòl municipal existent a esquena de les graderies de l'estadi de futbol 'Guillermo Amor' fins a la boga amb el col·legi públic d'Infantil i Primària Vasco Núñez de Balboa". Per a garantir l'accessibilitat en tot este espai es rebaixaria la cota actual fins al nivell de la pista, evitant així escalons i rampes.

Les noves graderies, que multiplicaria la capacitat del pavelló, s'han projectat en esta zona ampliada. En els baixos de la nova graderia es planteja, al seu torn, crear uns lavabos públics adaptats i totalment accessibles, dos vestuaris per a esportistes i altres dos per a col·legiats, i magatzems. Així mateix, la nova coberta comptarà amb claraboies per a aprofitar al màxim la llum natural.

Toni Pérez ha indicat que "parlem d'una actuació molt important i a futur, ja que segons la memòria d'aquesta actuació, elaborada pels tècnics municipals, la inversió prevista permetria ampliar la vida útil del pavelló en almenys vint-i-cinc anys".

L'alcalde ha aclarit que "el nostre objectiu és fer esta ampliació i millora de l'accessibilitat del pavelló 'Raúl Mesa' enguany, per la qual cosa en cas de no obtindre la subvenció sol·licitada, serà l'Ajuntament el que assumirà el 100% del cost de l'obra".