Els servicis de Benestar Social realitzen 183 actuacions d'atenció psicològica durant l'estat d'alarma

Professionals d'esta àrea i del Gabinet Psicopedagògic han tractat a 35 persones durant els primers dos mesos i mig de pandèmia
0
0
Els servicis de Benestar Social realitzen 183 actuacions d'atenció psicològica durant l'estat d'alarma
Els servicis de Benestar Social realitzen 183 actuacions d'atenció psicològica durant l'estat d'alarma

Els servicis de Benestar Social de l'Ajuntament de Benidorm han realitzat 183 actuacions d'atenció psicològica durant els dos primers mesos i mig de la crisi sanitària de la Covid-19, segons les dades facilitades hui per l'edil de l'àrea, Ángela Llorca, que ha destacat "la labor exercida per tots els tècnics i professionals que han estat al servici de les persones més necessitades tramitant ajudes i atenent les situacions més extremes i urgents que ha generat la pandèmia o que s'han agreujat a conseqüència d'esta".

La major part de les atencions psicològiques s'han prestat a través de videotrucades o via telefònica. Durant este temps, a més, s'han mantingut dos línies telefòniques de caràcter extraordinari per a l'atenció de possibles situacions de crisi a les vesprades i els caps de setmana.

Llorca ha destacat que el Servici d'Atenció Psicològica, coordinat per la regidoria de Benestar Social amb la col·laboració de l'àrea d'Educació que dirigix Maite Moreno, ha atés 35 persones que han precisat d'esta mena d'ajuda professional per la crisi sanitària, la major part de les quals han precisat una atenció continuada i un seguiment de la seua situació.

La regidora ha recordat que "durant l'estat d'alarma este servici s'ha centrat a donar resposta a les necessitats o situacions derivades de la mateixa pandèmia i del confinament, com les repercussions psicològiques generades per l'aïllament, per haver patit la malaltia o per haver perdut a un familiar a causa d'ella".

En este servici han participat cinc psicòlegs de la regidoria de Benestar Social i altres dos del Gabinet Psicopedagògic d'Educació, els qui han realitzat un seguiment de cadascuna de les persones ateses.

La regidora de Benestar Social ha informat que la major part dels casos es van produir en els dos primers mesos de la pandèmia, i s'ha constatat "una forta disminució de la demanda coincidint amb els canvis de fase i la flexibilitat en el confinament".

Llorca ha detallat que "quasi la meitat dels casos de persones que necessitaven atenció psicològica professional –16– ens han arribat a través de la Xarxa d'Ajuda Col·lectiva (#XAC), posada en marxa per este Ajuntament al cap de pocs dies d'iniciar-se l'estat d'alarma i que ha demostrat ser un canal ràpid i eficaç per a la gestió integral de moltes de les necessitats de la població durant el confinament". "La ciutadania ha tingut en la #XAC un canal al qual dirigir-se per a demanar ajuda, i a un equip de professionals de Benestar Social i Educació a la seua disposició per a superar les repercussions psicològiques de la pandèmia", ha agregat.

A més dels casos derivats pels tècnics de Benestar Social –15–, també s'ha parat atenció psicològica a quatre dels usuaris de l'espai per a persones sense llar que l'Ajuntament va habilitar en les instal·lacions del pavelló 'Raúl Mesa' no res més decretar-se l'estat d'alarma.