El ple aprova definitivament el pressupost de 2019 i demanar a Conselleria el reajustament d'anualitats del 'Pla Edificant'

0
0
El ple aprova definitivament el pressupost de 2019 i demanar a Conselleria el reajustament d'anualitats del 'Pla Edificant'
El ple aprova definitivament el pressupost de 2019 i demanar a Conselleria el reajustament d'anualitats del 'Pla Edificant'

El ple de Benidorm ha aprovat hui definitivament, en sessió extraordinària i per majoria, el pressupost municipal de 2019, que ascendix a 107.417.334,72 euros. Així mateix, per unanimitat, la Corporació ha demanat a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport el reajustament de les anualitats previstes en el 'Pla Edificant' per a la construcció del pavelló d'usos múltiples del col·legi públic Leonor Canalejas.

En relació al pressupost municipal, la regidora d'Hisenda, Aida García Mayor, ha recordat que respecte de l'any anterior, el de 2019 contempla "un increment del 4% dels ingressos i del 4,7% de les despeses", així com "15,4 milions d'euros d'inversió" i "l'amortització anticipada de deute que permetrà la cancel•lació del Pla d'Ajust de 2012 a 31 de desembre d'enguany" en lloc de a la fi de 2023.

García Mayor ha explicat que durant el període d'exposició pública del document, "s'han presentat 25 reclamacions, tots elles referides a la Valoració de Llocs de treball", que apareixia com a annex al pressupost. En conseqüència, i "a la vista dels informes tècnics de l'àrea d'Intervenció", estes al·legacions "han sigut desestimades" posat que cap d'elles s'acull als articles previstos i taxats per la Llei per a presentar reclamacions al pressupost. No obstant això, totes estes reclamacions, presentades per treballadors municipals, han sigut remeses a l'àrea de Recursos Humans, que respondrà de forma individual cadascuna d'elles.

L'aprovació definitiva del pressupost permetrà alliberar tots els fons previstos en l'apartat d'inversions, que supera els 15 milions d'euros, dels quals 9,9 milions són d'aportació directa de l'Ajuntament. Entre les obres incloses estan algunes actualment en execució com la remodelació de l'avinguda del Mediterrani i de l'*Ametlla del Mar, les intervencions arqueològiques as Castell i El Tossal, o el projecte d'Accessibilitat Universal. A estes se sumen, entre altres, la remodelació del carrer Polop; la recuperació i afavoriment de la Torre de Morales; l'impuls d'un Pla d'Asfalt 2019; l'increment i millora de les dotacions de la Policia Local amb l'adquisició d'un nou sistema de transmissions; la impermeabilització de la coberta del pavelló Raúl Mesa; o la conclusió dels vestuaris de la zona esportiva Antonio López.

A més, els comptes per a 2019 destinen 553.000 euros al Pressupost Participatiu, amb el qual s'executaran les actuacions proposades per la ciutadania a través del Consell Veïnal.

Pel que respecta al 'Pla Edificant', la regidora d'Educació, Maite Moreno, ha recordat que el Col·legi Territorial d'Arquitectes d'Alacant va presentar un recurs contra l'adjudicació del contracte de Servici d'Assistència tècnica per a la redacció del projecte del pavelló d'usos múltiples en el col·legi Leonor Canalejas. Un recurs que el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACRC) ha resolt a favor de l'Ajuntament, però que ha retardat la programació per a executar el nou edifici. Per este motiu s'ha sol·licitat a Conselleria que trasllade a 2020 els fons que no es consumiran enguany i que sí que s'invertiran en l'obra el pròxim exercici. En estos moments s'està redactant el projecte del pavelló que albergarà en la planta baixa espais per al col·legi Leonor Canalejas com a menjador, cuina, sala polivalent i lavabos; mentre que les tres superiors seran per al Centre de Formació de Persones Adultes —antiga EPA—.

La possibilitat de reajustar anualitats està prevista dins de l'acord de delegació de competències signat en el seu moment per l'Ajuntament i la Conselleria. De fet, en 2018 va ser Conselleria la que va modificar les anualitats previstes inicialment per la mateixa administració autonòmica.