El pla de treball Benidorm DTI+segura culmina la seua segona setmana

Incorporades les àrees de Sanitat, Seguretat i Emergències i Benestar Social a l'ens gestor DTI s'entra en la fase d'alinear actuacions amb els reptes marcats
0
0
La Smart Office Benidorm en una imatge d'arxiu.
La Smart Office Benidorm en una imatge d'arxiu.

L'Ajuntament seguix, atés el calendari anunciat el 7 de maig, amb el procés de redefinició del seu Pla Director DTI, adaptant-ho a la realitat socioeconòmica que ha reportat la crisi sanitària de la Covid-19, per a impulsar mesures que permeten fer costat al teixit social i empresarial enguany i arribar a 2021 reforçats.

En la seua presentació als Mitjans, l'alcalde Toni Pérez va anunciar que es tractava d'un pla que s'anava a desenvolupar en set setmanes i que anava a tindre una vigència de set mesos, amb l'objectiu, va explicar, de "generar confiança" i "seguretat sanitària" entre la població local i el turisme nacional, almenys en una primera fase, a l'espera que es reactiven els mercats internacionals.

Prèviament, el pla havia sigut presentat als portaveus dels grups i desenvolupat en la seua explicació detallada per la gerència de Visit Benidorm i l'Equip d'Intel·ligència Turística. "Tots els grups –ha destacat Toni Pérez– coneixen el pla i el calendari".

"El govern municipal –ha insistit– està en permanent contacte amb totes les organitzacions professionals de Benidorm i elabora un pla d'acció per a guanyar el futur".

Toni Pérez ha destacat que "el calendari d'actuació seguix fidelment la seua temporització, que tots els grups coneixen, i finalitza ara la segona setmana de treball en la qual s'han incorporat a l'Ens Gestor DTI noves àrees municipals". Es tracta de les àrees de Sanitat, Seguretat i Emergència i Benestar Social.

En estos moments, i de cara a la setmana vinent, la tercera, el treball se centrarà a alinear les actuacions previstes amb els reptes marcats, com el de generar confiança entre turistes i residents i articular la Smart Office DTI per a desenvolupar el quadre d'indicadors i el panell de control adaptat al nou escenari de crisi. És clau mesurar, ha destacat l'alcalde, "l'impacte territorial per a unificar i transferir informació adequada per al ciutadà i el turista durant el cicle del viatge".

A partir del 25 de maig, en la quarta setmana del programa, es desenvoluparan les webinars amb els sectors, que prosseguiran ja en l'inici del mes de juny, cinquena setmana, al compàs de la campanya de participació ciutadana que es prolongarà fins a mitjan juny. Serà, a partir del 15 de juny, setena setmana quan es presente el pla del qual l'alcalde Toni Pérez ja va assenyalar que seria "reproduïble i escalable a qualsevol altra destinació".

Tal com ho va anunciar als portaveus dels grups amb representació en el Consistori i a la ciutadania, a través dels Mitjans de comunicació, es tracta d'un pla que es desenvoluparà en set setmanes per a programar actuacions per als pròxims set mesos. En aqueix sentit, Toni Pérez ha insistit que "actuem dins del termini i en la forma escaient amb el calendari adoptat i donarem participació a tot el teixit social, empresarial i veïnal". El pla, va recordar, "naix per a continuar posicionant a Benidorm en el lideratge turístic".