El govern local implantarà un pilot de zona d'estacionament per a residents a la Colònia Madrid i a la part alta del Centre

Podran utilitzar estes places les persones empadronades a Benidorm i que paguen a la ciutat el seu impost de vehicles
0
0
El gobierno local implantará un piloto de zona de estacionamiento para residentes en Colonia Madrid y la parte alta del Centro
El gobierno local implantará un piloto de zona de estacionamiento para residentes en Colonia Madrid y la parte alta del Centro
Mobilitat compensarà en diferents punts de la ciutat part de les més de 200 places de zona blava eliminades per a evitar possibles compensacions a l'empresa.

Benidorm implantarà un pilot de zona d'estacionament per a residents en Colònia Madrid i la part alta del Centre, de la qual podran fer ús totes aquelles persones empadronades i que paguen el seu Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) a la ciutat. Així ho ha traslladat hui en el Consell Assessor de Mobilitat el regidor de l'àrea, José Ramón González de Zárate, qui ha indicat que "esta fórmula és una alternativa a la 'zona verda' que des del govern local volíem donar viabilitat a través d'una modificació de l'ordenança; modificació que ha anat a ple en sis o set ocasions i que no ha arribat a prosperar".

De Zárate ha aclarit que "davant la impossibilitat d'implantar la 'zona verda' en els termes previstos, el govern ha decidit crear esta zona perquè els residents disposen d'una zona preferent i gratuïta d'aparcament" que serà controlada per la Policia Local. L'edil ha remarcat que "hem optat per implantar esta zona en la part alta del Centre i Colònia Madrid perquè en este barri i els seus voltants hi ha tres aparcaments dissuasius amb capacitat per a 1.500 vehicles, per la qual cosa els no residents —siguen veïns d'altres poblacions o turistes— tinguen una alternativa d'estacionament". Es tracta concretament de l'aparcament al costat de l'estació del TRAM, del de Mercasa i del situat en el recinte firal.

Esta zona de residents es localitzarà als carrers sense ORA situats en la zona delimitada entre les avingudes de l'Aigüera i Foietes i els carrers Estació i Limones.

En el Consell Assessor de Mobilitat, els tècnics han indicat que ara caldrà establir el sistema d'ús i regulació d'esta zona de residents, que s'implantarà de forma "progressiva" a partir de març. L'edil de Mobilitat ha avançat que en funció de com es desenvolupe esta experiència, l'Ajuntament estudiarà la possibilitat d'implantar-la també en altres barris de Benidorm.

D'altra banda, en el mateix Consell Assessor de Mobilitat i per quarta sessió consecutiva, s'ha abordat la necessitat de "crear noves places de zona blava per a compensar les més de 200 que s'han eliminat en els últims tres anys i mig, i que han deixat el nombre d'estacionaments regulats per davall del mínim de 1.523 que establix el plec de condicions".

Tal com han exposat els tècnics, a causa de la renovació o remodelació dels carrers i avingudes Mediterrani —i adjacents—, Ametlla del Mar, Tomás Ortuño i Carrasco "s'eliminaran un total aproximat de 195 places d'estacionament regulat", a les quals se sumen les ja suprimides per obres d'accessibilitat o conversió en zona de vianants en altres vies.

Sobre la base del plec de condicions del contracte de l'ORA, "es fa imprescindible compensar almenys dites places" per a evitar que la concessió incórrega en un desequilibri econòmic; una circumstància que de produir-se obligaria l'Ajuntament a haver d'afrontar "notables compensacions econòmiques". A més, segons els tècnics, "és molt convenient disposar d'un 'matalàs' de places per a no haver d'estar compensant permanentment" a l'empresa "per actuacions en la via pública".

La proposta plantejada per la Direcció Facultativa en el Consell Assessor de Mobilitat implicava crear noves places fins a aconseguir les 1.707 places anuals, una menys de les que hi havia quan es va adjudicar el contracte durant la passada legislatura. No obstant això, el govern local "no contempla la proposta tècnica de reconvertir en anuals les al voltant de 100 places d'estiu de l'avinguda Vicente Llorca Alós", per la qual cosa la xifra quedarà entorn de les 1.600 places anuals, reservant-se així l'Ajuntament un 'matalàs' per a possibles supressions.

De Zárate ha remarcat que "en la seua majoria les noves places es creen en els voltants d'on s'han suprimit i que són carrers on hi ha necessitat de rotació de vehicles per la seua activitat comercial o turística o per la presència de serveis públics". A més, "hem atés les peticions que ens han fet arribar col·lectius com Hosbec o l'ONCE".

Nous trams de carrers amb places de zona blava
- Carrer Llimes entre Maravall i Jaume I: 8 places.
- Carrer Júpiter entre Tomás Ortuño i Ametlers: 9 places.
- Avinguda de Foietes: 80 places.
- Carrer Orxeta: 23 places.
- Avinguda Aigüera amb plaça de Ses Majestats els Reis d'Espanya: 10 places (6 d'elles només fora de l'horari de càrrega i descàrrega).
- Carrer Londres entre Ametlla del Mar i Estocolm: 20 places.

Places que passen de 'zona d'estiu' a anuals
- Avinguda d'Europa entre Lepant i Mediterrani.
- Lepant entre Doctor Orts Llorca i Europa.
- Girona entre Filipines i Derramador.
- Almeria entre Lepant i Mediterrani.