El Digital Tourist 2020 abordarà a Benidorm solucions tecnològiques per a la reactivació turística en temps 'post Covid-19'

La ciutat acull el 15 i 16 d'octubre una nova edició del Congrés organitzat per AMETIC, amb la col·laboració de l'Ajuntament
0
0
El Digital Tourist 2020 abordarà a Benidorm solucions tecnològiques per a la reactivació turística en temps 'post Covid-19'
El Digital Tourist 2020 abordarà a Benidorm solucions tecnològiques per a la reactivació turística en temps 'post Covid-19'

Toni Pérez afirma que la digitalització i la intel·ligència turística seran claus per a evitar l'enfonsament i recuperar el Turisme

Benidorm serà un any més l'amfitriona del Congrés Digital Tourist, que en la seua edició de 2020 abordarà solucions tecnològiques per a la reactivació turística a través de la digitalització en l'era 'postCovid-19'. Una edició que se celebrarà els dies 15 i 16 d'octubre, i que s'ha presentat este matí en una roda telemàtica en la qual han participat l'alcalde de la ciutat, Toni Pérez; el president d'Ametic, Pedro Mier; Enrique Martínez, president de Segittur; i el director del Congrés, Adolfo Borrero.

Sota el títol 'Recuperació i Transformació de les Destinacions Turístiques Intel·ligents', en el Digital Tourist 2020 s'analitzaran casos d'èxit i propostes tecnològiques per a adaptar el Turisme a la nova situació generada per la crisi sanitària.

L'alcalde ha assenyalat que "la digitalització torna a mostrar-se clau", en este cas per a "evitar l'enfonsament del Turisme i aconseguir la reactivació d'esta indústria turística, la més colpejada pels efectes de la *Covid-19". Toni Pérez ha incidit en què "esta situació excepcional està condicionant moltíssim el nostre futur" i per això "són necessàries mesures que donen resposta" a la problemàtica actual. En este sentit, ha remarcat que Benidorm, com a "destinació i epicentre de la intel·ligència turística nacional", compta amb "solucions tecnològiques que anàvem utilitzant i que ara seran fonamentals per a abordar noves maneres de fer turisme en els temps 'post-Covid'".

Per este motiu Benidorm treballe ja a "adaptar l'estratègia marcada en el Pla Director de la Destinació Turística Intel·ligent (DTI) amb accions que ens alineen amb la seguretat sanitària i el benestar; en definitiva, a fer de la ciutat una DTI + Segura". Així mateix, ha assegurat que "la tecnologia serà imprescindible en la presa de decisions" i per a l'aplicació de mesures que garantisquen la seguretat sanitària, com per exemple per a la inspecció o control d'aforaments.

Per part seua, el director d'AMETIC ha indicat que és necessari "innovar per a distingir-nos dels nostres competidors" en aspectes claus per a la recuperació com "la seguretat sanitària"; i ha afirmat que el Digital Tourist posarà sobre la taula les iniciatives que, de la mà de la tecnologia digital, tindrà a la seua disposició la indústria turística "en un moment crític" en el qual cal "redefinir com ha de ser el Turisme 'post Covid'".

Al seu torn, el president de Segittur ha insistit que "la presa i gestió de dades" permetrà "prendre millors decisions" de cara a afrontar la situació actual; i ha afegit que "hem de posar al servici de les destinacions, de les empreses i dels gestors turístics eines" que els permeten no sols superar la conjuntura actual sinó també ser "resilients", i recuperar-se com més prompte millor de circumstàncies adverses o sobrevingudes.

Així, en les dos jornades del Congrés, organitzat per AMETIC amb la col·laboració de l'Ajuntament de Benidorm, s'abordaran qüestions innovadores com: l'Economia de la Dada en les DTI; la nova gestió del Patrimoni i Cultura; la gestió de la Mobilitat, Accessibilitat i fluxos Turístics; els centres d'Intel·ligència Turística; les eines de finançament per a la recuperació i transformació del sector; la Resiliència de les DTI; les tecnologies "contact-less".

Digital Tourist 2020 també compta amb el suport institucional de la Generalitat Valenciana a través de l'Invat.tur, la Diputació Provincial d'Alacant, la Societat Estatal Segittur, Red.es, la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents, la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (XECI), la Xarxa d'Iniciatives Urbanes (XIU) i la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació (Xarxa INNPULSO).

II Premis Digital Tourist i sessió plenària de la Xarxa DTI

Durant el Congrés s'entregaran els 'Premis Digital Tourist 2020' que estan centrats en l'eixida de crisi i en la nova gestió del turisme. Es tracta de premiar a les millors solucions d'empreses, entitats locals i institucions, que hagen destacat en la recuperació de les destinacions turístiques, en alguna de les següents cinc categories:

  • Innovació de l'Oferta Turística: premiarà a la destinació que s'haja destacat per la millor reinvenció de la seua oferta turística amb ús intensiu de la tecnologia digital.
  • Gestió del Flux Turístic: se li concedirà a qui dispose de la millor aplicació de destinació que permeta el seguiment i control dels fluxos segurs de turistes en una destinació.
  • Protocols de Seguretat Sanitària: es tracta d'un premi específic per a aquell establiment turístic (museu, palau de congressos, sala de concerts...) que haja implantat amb major eficàcia protocols de seguretat sanitària i implementació de tecnologies "contact-less".
  • Normalització: a la millor iniciativa que garantisca la interoperabilitat entre plataformes, sistemes, i dispositius usant fonts de dades de semàntica normalitzada.
  • Economia de la Dada Turística: a la millor gestió de les dades per riquesa de fonts, tractament i disposició a l'ecosistema turístic.
  • El jurat d'estos premis estarà presidit per la secretària d'Estat de Turisme, Isabel María Oliver i estarà format per l'alcalde de Benidorm; el president de Segittur; el director d'Intel·ligència Turística de la Comunitat Valenciana, Mario Villar; el president de la Comissió de Smart Cities d'AMETIC i director del Congrés, Adolfo Borrero; el director de Màrqueting de MasterCard, Alejandro Banegas; el director d'Empreses d'Orange, Joaquín  Colino; i Francisco  Hortigüela, director general d'AMETIC.

A més, segons ha anunciat l'alcalde, en el marc del Digital Tourist 2020, tindrà lloc una sessió plenària de la Xarxa DTI, integrada per 32 destinacions i per la Secretaria d'Estat de Turisme.