El Consell Assessor d'Escena Urbana avala el projecte per a adequar l'espai públic enfront del cementeri Verge del Sofratge

0
0
El Consell Assessor d'Escena Urbana avala el projecte per a adequar l'espai públic enfront del cementeri Verge del Sofratge
El Consell Assessor d'Escena Urbana avala el projecte per a adequar l'espai públic enfront del cementeri Verge del Sofratge

Els arquitectes proposen que este espai opere com una ampliació del cementeri, que s'obri a la ciutat

El Consell Assessor d'Escena Urbana ha avalat el projecte per a adequar l'espai públic previ al cementeri Verge del Sofratge on anteriorment se situava un establiment de menjar ràpid i que va ser demolit parcialment fa uns mesos. El projecte planteja ampliar l'espai actual del cementeri donant-li una nova entrada que al seu torn servisca per a obrir el cementeri a la ciutat.

Així, la proposta encarregada pel mateix Consell a l'arquitecte municipal Rafael Landete i per José Manuel Escobedo –membres tots dos d'este òrgan consultiu-, arreplega un espai amb grans blocs de formigó que en la part superior funcionen com a jardins, mentre que en els murs d'estes estructures es proposa la instal·lació de columbaris.

L'arquitecte municipal ha explicat que la proposta projecta un espai central de transició, i que el desnivell que presenta la parcel·la se salva amb escales i rampes. Així mateix, es genera una altra porta d'entrada al cementeri que se suma a l'existent, per la qual en l'actualitat accedixen vehicles i vianants. Tot el nou espai funcionaria amb el mateix horari que el cementeri.

En el disseny del projecte s'ha integrat les estructures de l'anterior construcció que es van preservar, i que alberguen un magatzem i lavabos públics accessibles que donen servici al cementeri.

Esta adequació té un pressupost proper als 210.000 euros. Després de l'exposició dels redactors del projecte, l'alcalde, Toni Pérez, ha assenyalat que la idea és incloure una partida en el pressupost de 2018 per a escometre esta actuació.