El 'Bona nit Benidorm, bona nit Espanya' del Festival de la Cançó es torna a sentir 60 anys després

L'exposició del 60 aniversari del certamen musical ja es pot visitar en el Boca del Calvar
0
0
El ‘Buenas noches Benidorm, buenas noches España’ del Festival de la Canción se vuelve a oír 60 años después
El ‘Buenas noches Benidorm, buenas noches España’ del Festival de la Canción se vuelve a oír 60 años después
Una 'app' de realitat augmentada Android permet descobrir vídeos, cançons i anècdotes del Festival

L'exposició del 60 aniversari del Festival de la Cançó de Benidorm va obrir ahir les seues portes en un acte que va recordar i va fer seu el primigeni "Bona nit Benidorm, bona nit Espanya" amb el qual es va inaugurar la primera edició, l'any 1959.

La regidora de Patrimoni Històric, Ana Pellicer, al costat del comissari de la mostra, el periodista Juan Díaz, van donar la benvinguda als assistents emulant als presentadors del festival. En el seu missatge van retre homenatge al poble de Benidorm "pel seu lliurament a l'èxit continuat del festival" i també especialment "als compositors, músics, arranjadors, lletristes i intèrprets que buscaven amb cada estrofa i cada nota el ritme necessari per a escalar esglaó a esglaó fins al cim".

Després de la presentació, l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, es va dirigir al públic per a recordar-los que el Festival es va revelar "des del minut un" com "el vector de promoció més important que haja tingut una ciutat turística en el món". Pérez va recordar que l'esdeveniment va servir de base perquè sorgira el "nou Benidorm, el Benidorm modern que ens acompanya des dels anys cinquanta del passat segle".

Entre els assistents a la inauguració, s'ha pogut veure al diputat nacional, Agustín Almodóbar; membres de tots els grups amb representació en la corporació municipal, les reines major i infantil de les Festes Majors Patronals 2019, Marina Carrillo i Paula Mayor; els presidents de la Comissió i de l'Associació de Penyes, Roberto Carretero i Coli Pérez i integrants d'altres col·lectius socials i veïnals de Benidorm.

Respecte a l'exposició que repassa les 39 edicions del Festival, Toni Pérez va assenyalar que "no pretén ser una cosa nostàlgica" més prompte és "un reconeixement per a tot un poble" que es va abocar en ell "sense saber que estaven ajudant a convertir esta ciutat en líder del turisme". L'alcalde també va recordar a les persones que van fer possible el naixement del Benidorm "que hui tots coneixem", especialment a qui fora alcalde en aquells anys, Pedro Zaragoza, precursor "del màrqueting turístic" davant qui "tots hem de quintar-nos el capell". Finalment, amb el "Bona nit Benidorm, bona nit Espanya", Toni Pérez va donar per inaugurada l'exposició.

Res més traspassar l'entrada del Boca del Calvari, els visitants es troben amb una catifa roja que els dirigix a un escenari. Allí, són rebuts pels flaixos d'un grup de fotògrafs de cartó pedra perquè visquen les mateixes sensacions que les estrelles de la cançó sentien sota els focus. En el soterrani es troben els cartells, caràtules de discos, les cançons guanyadores i una línia temporal que narra la història del Festival. Finalment, la planta superior, exhibix una selecció de discos originals, entrades, documents oficials i còmics de l'època amb la qual el visitant es pot traslladar als anys daurats del Festival de la Cançó.

Com a complement, la Regidoria de Patrimoni Històric ha posat a la disposició dels visitants una aplicació per a dispositius mòbils Android que es pot descarregar gratuïtament des de la Google Play. Amb esta 'app', de realitat augmentada, utilitzant la càmera dels seus telèfons intel·ligents, els usuaris poden accedir a contingut multimèdia (música, vídeo, cartells, curiositats) que complementa la informació que s'exposa en el museu.