El '10K Benidorm' més internacional aposta pel turisme esportiu en temporada baixa

El dissabte es correrà la Kids Run. Els alumnes dels centres benidormers es poden inscriure gratis
0
0
Manolo Martínez, Mariló Cebreros i José Brotons
Manolo Martínez, Mariló Cebreros i José Brotons

Este matí s'ha presentat la huitena edició de la '10K Benidorm' que es correrà diumenge que ve, 24 de novembre, a partir de les 10.00 hores, amb eixida i arribada en la plaça de Les seues Majestats els Reis d'Espanya. La carrera està organitzada pel Grup Brotons amb la col·laboració de la Regidoria d'Esports.

Mariló Cebreros, regidor d'Esports, ha donat a conéixer l'esdeveniment en roda de premsa, flanquejada pel promotor José Brotons i el president de Club d'Atletisme Benidorm, Manolo Martínez. La prova discorrerà per un circuit urbà homologat per la Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana de 10.000 metres, dels quals, 6.000 transcorreran al llarg dels passejos de Llevant i Ponent.

"És una prova –ha assenyalat Cebreros– molt esperada per molta gent, sobretot per estrangers". Hui dia ja s'han inscrit 966 participants, de més d'un centenar de clubs, dels quals el 76% vindran de fora de les nostres fronteres; de 12 països i una "destacada presència de britànics" que supera ja el mig miler d'atletes.

José Brotons ha destacat la participació del llorejat atleta villener Andrés Micó, o del marroquí Jaouad Oumellal que té acreditada una marca de 28′ 50″ "que ens ha dit que ve a guanyar", ha precisat'. També s'ha inscrit un atleta de 93 anys "que ho ha guanyat tot a Europa dins de la seua categoria". Dels corredors nacionals, Brotons ha destacat a Benidorm la presència de Madrid, de Conca i Ciudad Real.

El promotor ha posat l'accent en la "cada vegada més nombrosa" participació internacional. "Molts dels corredors –ha dit- ja estan a Benidorm", la qual cosa convertix al '10K Benidorm' en un esperó per a "el turisme esportiu i en temporada baixa".

Per part seua, Manolo Martínez ha dit que serà "un circuit dur per a un corredor d'asfalt, però molt bonic per als quals ens agrada el camp través". El Club Atletisme Benidorm no sols correrà la prova, sinó que s'ha convertit en soci logístic de l'organització. Ha testat el recorregut per a aconseguir la seua homologació i un total de 41 socis prendran l'eixida el diumenge. Entre ells "els nostres corredors d'elit", matisa Martínez, Juanan, Rubén o Juan Gilabert "que estaran allí lluitant i estaran entre els primers" a arribar a meta.

La 'Kids Run', el dissabte

Com a aperitiu de la 10K Benidorm, el dissabte 23, a les 17.00 hores es correrà la prova infantil, 'Kids Run', en la qual poden participar xiquets i jóvens amb edats compreses entre els 3 i els 17 anys. Els escolars dels centres de Benidorm poden inscriure's gratuïtament. Les despeses de la carrera i l'assegurança són assumits per l'organització: "Perquè els xiquets vengen amb nosaltres i els comence a entrar el cuquet de córrer pels nostres carrers", ha volgut subratllar Mariló Cebreros.

El termini per a la inscripció en línia en els 10K Benidorm es tancarà hui a les 00.00 hores, però esta encara podrà realitzar-se presencialment el dissabte i el diumenge en l'estand d'organització que se situarà en la plaça de Ses Majestats els Reis d'Espanya.