Comerç recorda que l'ús de la màscara és obligatori en el mercat ambulant, que obri demà de 08.00 a 14.00 hores

Atesa la normativa de prevenció de la Covid-19, s'amplien els corredors de circulació i es delimita el perímetre
0
0
Comerç recorda que l'ús de la màscara és obligatori en el mercat ambulant, que obri demà de 08.00 a 14.00 hores
Comerç recorda que l'ús de la màscara és obligatori en el mercat ambulant, que obri demà de 08.00 a 14.00 hores

Hi haurà control d'accés i aforaments per a evitar aglomeracions

En vespres de la reobertura del mercat ambulant municipal de Foietes, la Regidoria de Comerç ha insistit que l'ús de la màscara és obligatori per a accedir i romandre en el recinte, en el qual també haurà de respectar-se en tot moment la distància de seguretat d'1,5 metres. L'edil de Comerç, Lorenzo Martínez, ha recordat que el mercat ambulant reprén demà dimecres, 1 de juliol, la seua activitat amb l'obertura de 87 llocs d'alimentació i amb una nova distribució que "ens permetrà complir amb la distància social que marca la normativa i també ordenar el trànsit dels usuaris i els processos de compra en cada lloc".

L'horari del mercat ambulant serà de 08.00 a 14.00 hores. El perímetre estarà delimitat i hi haurà un punt d'accés i un altre d'eixida, per a evitar l'encreuament dels usuaris, i que estaran situats en els voltants del centre social José Llorca Linares. En l'entrada es disposarà de gel hidroalcohòlic a la disposició dels clients.

Una vegada dins "la nova distribució amplia els corredors de circulació per a garantir la distància entre els clients que estiguen comprant en els llocs i els que es troben en la zona de pas". A més, "només s'instal·laran llocs en un lateral de cada corredor", i el temps de permanència dels consumidors "haurà de ser l'estrictament necessari per a l'adquisició de productes". Així mateix, "queda totalment prohibit que els clients toquen el gènere".

Com ja es va avançar divendres passat, l'entrada i eixida estarà controlada per un grup d'inspecció per a garantir el compliment dels aforaments i evitar aglomeracions. Segons ha aclarit l'edil, "en cas de pics d'afluència massiva de clients s'impedirà l'entrada al recinte, havent d'esperar els usuaris fora del mateix de forma organitzada, donant prioritat a les persones majors".

Martínez ha recordat que "en les últimes setmanes els tècnics municipals i la Prefectura de la Policia Local han treballat per a adequar el recinte del mercat ambulant i la seua operativa a la nova situació generada per la Covid-19, així com a la circular traslladada sobre este tema per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP)".

En este moment només s'obri la secció d'alimentació del mercat ambulant. A mesura que vaja evolucionant la situació s'obrirà la resta.