'Clean up the World' actuarà este divendres en la zona del Moralet més pròxima a l'estació del TRAM

Esta campanya de neteja comunitària permetrà condicionar la parcel·la municipal que dóna accés a la futura Via Verda i que els veïns del barri utilitzen com a aparcament
0
0
'Clean up the World' actuarà este divendres en la zona del Moralet més pròxima a l'estació del TRAM
'Clean up the World' actuarà este divendres en la zona del Moralet més pròxima a l'estació del TRAM

Per quart any consecutiu, la iniciativa està impulsada pel Consell Veïnal

Per quart any consecutiu, Benidorm se suma a la campanya 'Clean up the World', que este divendres, 14 de setembre, es desenvoluparà a partir de les 10.00 hores en la zona del Moralet més pròxima a l'estació del TRAM. Així ho han anunciat hui el regidor de Medi ambient, José Ramón González de Zárate, i els membres del Consell Veïnal Christian Corraini i Francisca Fuster, que han recordat que esta campanya de neteja comunitària es realitza en l'àmbit mundial.

Impulsada pel Consell Veïnal amb el suport de les Regidories de Participació Ciutadana i Medi ambient, en anys anteriors la campanya ha permés netejar de residus, desaprofitaments i brossa l'entorn de les cales del Ti Ximo i l'Almadrava, l'illa, la zona alta de l'Aigüera, el barranc del Murtal i les zones boscoses del Moralet i Foietes, cobrint així "l'anell verd que unix i recorre Llevant i Ponent".

De Zárate ha explicat que "des de la setmana passada, des de la Regidoria d'Escena Urbana estem treballant ja en esta parcel·la municipal" al costat de l'estació del TRAM, que "els veïns de Colònia Madrid utilitzen per a aparcar" i que "el dia de matí donarà accés a la Via Verda". Referent a la Via Verda, ha recordat que l'Ajuntament va sol·licitar fa dos anys a la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori la cessió d'ús de l'antic itinerari de la via del TRAM, petició que encara no s'ha resolt.

L'edil ha assenyalat que una brigada municipal, en col·laboració amb la concessionària dels parcs i jardins, està estos dies fent labors de desbrossament i de poda en esta parcel·la, facilitant així les tasques de neteja durant la jornada de 'Clean up the World'. L'objectiu, ha apuntat, és "deixar en perfecte estat esta zona verda i d'aparcament" situada en una de les principals entrades a Benidorm.

S'espera que "unes 70 persones" participen enguany en la campanya 'Clean up the World' entre integrants de col·lectius veïnals; el centre Doble Amor; les associacions Aspanion, Asmibe, Aerbeco i Ulpia Traiana; el col·lectiu de Bombers i Policia Local; personal de Creu Roja; les concessionàries Actua, Foment de Construccions i Contractes (FCC) i Hidraqua; i voluntaris i veïns.

Des del Consell Veïnal, Corraini ha indicat que el col·lectiu veïnal està conscienciat i preocupat per les conseqüències que es puguen derivar d'un possible canvi climàtic; mentre que Fuster ha afegit que més enllà de netejar "l'important d'esta campanya és aprendre a no embrutar".