La campanya 'Clean up the World' arriba a l'illa i als voltants de la Séquia Mare

0
0
La campanya 'Clean up the World' arriba a l'illa i als voltants de la Séquia Mare
La campanya 'Clean up the World' arriba a l'illa i als voltants de la Séquia Mare

Benidorm repetix experiència el 16 i 18 de setembre en esta campanya, orientada a conscienciar a la ciutadania per no embrutar pinades i zones boscoses

Benidorm repetix experiència amb la campanya 'Clean up the world' –'A netejar el món'-, afavorida per l'Organització de les Nacions Unides (ONU) i a la qual l'Ajuntament es va adherir en 2015 a instàncies del Consell Veïnal. Després d'actuar l'any passat a la zona boscosa de l'Aigüera alta, en el barranc del Murtal i en l'accés al parc de Serra Gelada des del carrer Serra Daurada, 'Clean up the world' arriba en esta edició a "l'Illa, com a lloc emblemàtic de la nostra ciutat, i a la pinada de la Séquia Mare, a la zona de les discoteques", segons ha indicat l'edil de Participació Ciutadana, Maria Jesús Pinto.

La regidora ha presentat els detalls d'esta campanya acompanyada del vicepresident 1r del Consell Veïnal, Fernando Montes; de Juan Antonio Lizancos, membre també d'este òrgan; i de la directora de Màrqueting de Terra Natura, Begoña López.

La campanya es desenvoluparà el divendres 16 de setembre entre les 10.00 i les 13.00 hores en la pinada al costat de la Séquia Mare, i el diumenge 18 en el mateix horari a l'illa, on també es netejaran els fons marins. El vaixell per traslladar als participants fins a l'illa eixirà del port a les 10.00 hores.

En ambdos accions, l'Ajuntament i el Consell Veïnal comptaran amb la participació de diferents entitats col·laboradores com el Centre Doble Amor, Asmibe, Tapis, Aspanion, Aerbeco, Bombers, Associació SocioCultural de la Policia Local, Creu Roja, Grup Scout Horitzons, els centres de busseig Nissos i Diving Stones, Associació Equatoriana de Benidorm, el guia del Parc Natural de Serra Gelada, el guarda de l'Ajuntament, i veïns voluntaris. En total, segons els càlculs trasllats per Lizancos, "unes 150 persones"; una afluència que suposa "un salt qualitatiu" respecte a l'any anterior.

L'edil de Participació ha explicat que esta campanya "té com a objectiu no solament el fet de netejar entorns determinats, sinó conjuminar el sentiment de treballar per la naturalesa de forma conjunta, promovent la responsabilitat de protegir l'entorn i respectar els espais naturals".

El vicepresident 1r del Consell Veïnal ha assenyalat que, a més de netejar l'entorn, després de l'experiència de l'any passat "ens vam adonar que la campanya pot tindre moltes més possibilitats, des d'una perspectiva d'integració i didàctica". La primera, segons Montes, s'ha complert en esta segona edició amb la participació de nombroses entitats, mentre que la segona es pot explorar en successius anys aconseguint la participació dels col·legis de Benidorm.

'Clean up the world' s'emmarca dins del programa Nacions per al Medi ambient de l'ONU i en ell participen al voltant de 35 milions de persones, voluntaris de més de 120 països. En esta segona edició col·laboren les regidories de Medi ambient i Neteja Viària —aportant els mitjans humans i materials—, les concessionàries Foment de Construccions i Contractes (FCC) i La Generala, Terra Natura, Aqua Natura i Excursions Marítimes. La directora de Màrqueting de Terra Natura ha aplaudit la decisió d'Ajuntament i Consell Veïnal de desenvolupar esta iniciativa mediambiental d'acció i conscienciació, ja que este tipus d'actuacions "són de vital importància".