Benidorm treballa per a garantir el servici de transport universitari que prestava ABEU

L'Ajuntament ha iniciat els tràmits per a donar continuïtat al servici i continuar bonificant a l'alumnat usuari
0
0
Benidorm treballa per a garantir el servici de transport universitari que prestava ABEU
Benidorm treballa per a garantir el servici de transport universitari que prestava ABEU

L'Ajuntament de Benidorm està treballant ja per a garantir el servici de transport universitari als campus d'Alacant i Sant Joan que fins al moment prestava ABEU, després de tindre coneixement ahir de la decisió unilateral de l'associació de suspendre el servici. La regidor d'Educació, Maite Moreno, ha aclarit que "en data de hui, ABEU no ha comunicat esta decisió a l'Ajuntament ni les seues motivacions; de fet, hem sabut de la seua decisió a través d'usuaris que ahir van contactar amb el departament per a informar d'una comunicació remesa per la Junta Directiva als seus socis, 260 d'ells de Benidorm".

En qualsevol cas, "davant esta situació de fets consumats, estem buscant una solució que permeta el manteniment del servici en els termes que s'estava prestant i de la qual l'Ajuntament participaria, en principi, sota la mateixa fórmula que fins al moment: bonificant a l'alumnat partix del cost que abona per este transport".

En este punt, Moreno ha recordat que "cada curs l'Ajuntament convoca ajudes destinades a reduir la despesa que desemborsa cada estudiant per l'ús del servici ordinari d'autobusos d'ABEU, i que aconseguixen el 50% de l'import satisfet". Fins al quadrimestre passat, l'alumnat abonava una quantia mensual pel transport. No obstant això, amb la irrupció de la pandèmia i la realització de gran part de l'activitat acadèmica universitària per via telemàtica, es va establir un sistema de transport a través de bons de viatge, que adquirien els estudiants que acudien a classes presencials als campus d'Alacant o Sant Joan.

La responsable d'Educació ha indicat que "des de l'Ajuntament hem intentat sense èxit contactar amb l'associació per a conéixer els motius que han propiciat la suspensió del servici i buscar així solucions conjuntes. Mentrestant, els tècnics de l'àrea d'Educació treballen a determinar fórmules legals per a garantir el transport, sent esta una premissa de l'equip de govern".

Moreno ha recalcat que "este govern no deixarà a l'estacada als estudiants universitaris de Benidorm que de manera sobtada s'han quedat sense servici, i per això es procurarà una solució per a garantir este servici almenys fins a la finalització del curs 2020/2021, ja que en el comunicat traslladat per ABEU als seus socis s'indica que l'associació tractarà de prestar este servici el pròxim curs".

Resposta al PSOE

La regidora d'Educació ha lamentat que "una vegada més, el PSOE opte per llançar un comunicat de premsa abans de contactar amb este equip de govern per a saber si disposa d'informació o de si s'han iniciat accions per a resoldre una qüestió com esta; comunicat en el qual a més afirmen haver fet al govern local una sol·licitud que no han cursat".

Moreno ha volgut "tranquil·litzar" als socialistes, assegurant que "este Ajuntament no deixarà a l'estacada als estudiants i tractarà per tots els mitjans que este servici no es perda com sí que es va perdre en el seu moment el que la Conselleria prestava als alumnes de Benidorm amb diversitat funcional que acudixen regularment als centres Infanta Elena i Sant Rafael d'Alacant". Un servici de transport, ha recordat, que Conselleria va cancel·lar en 2017 i que "des de juny d'eixe any assumix este Ajuntament, ajudant així a les famílies al fet que els seus fills continuen rebent atenció en estos centres".

"Ni en aquell moment ni en estos quatre anys, el portaveu socialista Rubén Martínez ha alçat la veu per a reclamar a Conselleria que torne a assumir este servici de transport, que gràcies a l'Ajuntament de Benidorm està garantit", ha recalcat l'edil.