Benidorm tramita prop de 300 certificats de compatibilitat per a habitatges turístics enguany

En 2019 es va superar el miler, segons ha confirmat l'alcalde durant l'obertura del V Congrés Nacional d'Apartaments i Habitatges Turístics, organitzat per Aptur
0
0
Benidorm tramita prop de 300 certificats de compatibilitat per a habitatges turístics enguany
Benidorm tramita prop de 300 certificats de compatibilitat per a habitatges turístics enguany

Des que va començar l'any, l'Ajuntament de Benidorm ha tramitat prop de 300 certificats de compatibilitat urbanística per a apartaments o habitatges turístics. Així ho ha traslladat hui l'alcalde, Toni Pérez, durant l'obertura del V Congrés Nacional d'Apartaments i Habitatges Turístics organitzat per Aptur, la patronal del sector a Benidorm i la Costa Blanca, que és membre de la Federació Espanyola (Fevitur).

Una obertura que s'ha celebrat en la Sala d'actes de l'Ajuntament i a la qual han assistit, entre altres, membres de la Corporació municipal, representants del Cos Nacional de Policia; el president d'Aptur, Miguel Ángel Sotillos; i empresaris i representants de pimes del sector.

Segons ha informat l'alcalde, "quan encara no ha acabat el trimestre, ja s'han tramitat més de 400 certificats de compatibilitat en el departament d'Urbanisme, el 70% de les quals es corresponen amb apartaments i habitatges d'ús turístic". Estes xifres seguixen el deixant de 2019, any en què "es van concedir més de 1.000 certificats de compatibilitat per a apartaments i habitatges d'ús turístic".

Pérez ha assenyalat que "esta és la línia en la qual hem de treballar i aprofundir", perquè "la ciutat té en l'allotjament en habitatges turístics en un dels seus grans aliats a l'hora d'oferir al món felicitat". En este sentit, ha incidit en què Benidorm "sap i entén el model d'allotjament" i "sempre està disposada a aprendre més sobre l'evolució d'este, buscant millorar les prestacions, complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible i ser més sostenibles i, al mateix temps, més competitius".

L'alcalde ha significat que en esta modalitat d'allotjament "el repte està ara mateix a abordar amb més garanties un marc normatiu i a aflorar l'oferta no normalitzada que encara hui existix, i això amb l'objectiu d'aportar valor entre tots a la societat. Estem davant un model demandat pels usuaris, que és valorat pels clients, i requerix ordenació i normalització". "No estem ja per a argumentaris d'economia col·laborativa"; sinó que "estem davant una activitat econòmica professionalitzada".

Així mateix, ha indicat que "este congrés evidencia la solidesa professional assolida pel sector dels habitatges turístics, amb una oferta que ha aconseguit l'estat de maduresa i professionalització necessàries per a conformar un segment turístic que és sostenible i que es troba a l'altura d'exigència en qualitat que requerix el model de turisme d'excel·lència pel qual apostem".

Per part seua, el president d'Aptur ha destacat les ponències que se succeiran al llarg de les dos jornades de congrés a càrrec de "professionals de nivell". Concretament, este V Congrés tractarà qüestions que els afecten en matèria de legislació, fiscalitat i noves tecnologies per a apartaments i habitatges turístics, analitzant també els nous segments de mercat. A més, celebra sessions de tallers de treball invers, així com una xarrada motivacional a càrrec del ponent en lideratge Emilio Duró.

Durant la seua intervenció, Sotillos ha aprofitat per a reclamar al Govern d'Espanya que "les línies d'ajudes i finançament" anunciades per a pal·liar els possibles efectes econòmics del coronavirus arriben a les pimes. Així mateix, ha advertit de les conseqüències que pot tindre la por de viatjar.

L'alcalde ha apuntat que "ara tenim una realitat que s'ha manifestat crua i de manera contundent, però tot això no és més que un esperó per a continuar treballant". "No podem caure en el conformisme, hem de ser cautelosos però sense que això impedisca que tinguem un debat seriós i des del coneixement per a estar més preparats i ser més competitius".