Benidorm sol·licitarà al Consell el seu reconeixement com a 'municipi turístic' sobre la base del nou decret autonòmic

L'alcalde elevarà una moció al pròxim ple per a cursar la petició, que convertix a la ciutat en la primera a adequar-se a la nova legislació i que dóna accés a una compensació econòmica pels servicis que es presten als turistes
0
0
Benidorm sol·licitarà al Consell el seu reconeixement com a 'municipi turístic' sobre la base del nou decret autonòmic
Benidorm sol·licitarà al Consell el seu reconeixement com a 'municipi turístic' sobre la base del nou decret autonòmic

L'alcalde, Toni Pérez, elevarà al pròxim ple una moció per a sol·licitar al Consell la "Condició de Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana" per a Benidorm, sobre la base del nou decret autonòmic aprovat el passat 10 de gener que desenvolupa la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat de 2018. Així ho ha anunciat hui el mateix alcalde després de participar en Logronyo en l'Assemblea de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (XECI), òrgan en el qual Benidorm ha obtingut una Vocalia.

Toni Pérez ha recordat que "amb la Llei del Turisme de 1998" Benidorm va ser reconeguda com a Municipi Turístic per la qual cosa la ciutat "podia accedir per convocatòria a un fons de compensació" que aportava la Generalitat Valenciana. No obstant això, eixa compensació "va quedar en suspens amb l'aprovació de la nova Llei del Turisme".

Ara, una vegada aprovat el decret regulador de l'Estatut del Municipi Turístic, és "indispensable fer passes per a obtindre aqueix reconeixement" que permeta accedir a finançament autonòmic que "pal·lie l'esforç econòmic que com a municipi turístic hem de realitzar permanentment, molt més enllà de la mateixa població empadronada, en la prestació dels servicis de tots els que ens visiten".

L'alcalde ha explicat que amb esta sol·licitud, que haurà de remetre's a la Secretaria Autonòmica de Turisme, "Benidorm està a l'avantguarda i fent els deures", ja que els municipis que van ser declarats turístics en l'anterior Llei de 1998, disposen de "dos anys de termini" per a adaptar-se a la nova normativa i complir amb les seues obligacions. En este sentit, Benidorm és la primera ciutat que ha anunciat que sol·licitarà l'adaptació al nou decret.

Així mateix, s'ha mostrat "segur" que la moció "tindrà el suport unànime de tota la Corporació".

També ha aclarit que s'impulsa esta petició "sense detriment que continuem exigint del Govern d'Espanya un finançament en la qual Benidorm encaixe com a municipi turístic", ja que "som la primera Destinació Turística Intel·ligent (DTI) certificada del món, però lamentablement no tenim en este moment reconeixement ni en l'àmbit autonòmic ni nacional d'eixa condició de municipi turístic".

Finalment, segons recull la moció que l'alcalde portarà a ple, "l'Ajuntament de Benidorm i el sector privat local no hem dubtat a alinear-nos amb este nou marc normatiu", malgrat ser "rigorós respecte a les obligacions" dels municipis i "lax respecte dels seus drets". En qualsevol cas, Benidorm dona suport a la normativa "amb l'esperança depositada en la qual les necessitats reals dels municipis turístics de la Comunitat tindran una resposta al seu finançament, almenys, directament proporcional a la contribució que realitzen al PIB regional, a l'ocupació i al desenvolupament social i sostenible del nostre territori i les seues gents".