Benidorm, primera destinació nacional que visita el nou Secretari d'Estat de Turisme

Fernando Valdés destaca "l'esforç" per a fer de la ciutat "una destinació més segura" i qualifica d'"excepcional" el sistema d'ordenació implantat a les platges
0
0
Benidorm, primera destinació nacional que visita el nou Secretari d'Estat de Turisme
Benidorm, primera destinació nacional que visita el nou Secretari d'Estat de Turisme

Benidorm ha sigut la primera destinació turística nacional que el nou secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, visita institucionalment des que va assumir el càrrec a mitjan passat mes de juliol. A la seua arribada a Benidorm, Valdés ha sigut rebut a l'Ajuntament per l'alcalde, Toni Pérez, amb qui ha mantingut una trobada i ha visitat la 'Smart Office', en la qual es monitoren a temps real les dades d'ús i gestió dels serveis públics municipals. A més de l'alcalde, han acompanyat a Valdés, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; la delegada i subdelegada del Govern en la Comunitat Valenciana i Alacant, Gloria Isabel Calero i Araceli *Poblador; el president de Segittur, Enrique Martínez; el director general de Turisme de la Generalitat, Herick Campos; i la gerent de Visit Benidorm, Leire Bilbao.

L'alcalde ha explicat que l'objectiu d'esta visita és "analitzar les circumstàncies" i "tot el que hem passat" per a determinar "quines metes i objectius hem de continuar treballant per a mantindre el posicionament turístic de Benidorm i de les marques Comunitat Valenciana i Espanya" i per a "estar preparats per a l'endemà" de la pandèmia.

Així mateix, ha recalcat que el turisme és "la nostra principal indústria", així com motor de "generació de desenvolupament social i sostenibilitat de tot un país", i ha destacat la labor feta per a redefinir Benidorm com "una Destinació Turística Intel·ligent + Assegurança" i per a "adaptar-nos millor a unes circumstàncies" que venen marcades per la "incertesa" i per una estacionalitat, que a la ciutat estava superada des de feia dècades. Toni Pérez ha assenyalat que Benidorm està al servici del turisme i de la resta d'administracions per a aportar i buscar solucions conjuntes a la situació actual.

Per part seua, el secretari d'Estat ha assegurat que "és un autèntic orgull" que la seua primera visita institucional haja sigut a Benidorm, que "és tota una referència per a Espanya, per a la Comunitat Valenciana i per al conjunt dels fluxos internacionals turístics" per "l'esforç" fet des de les administracions i la mateixa ciutadania per a "convertir" la localitat "en un destí segur, sostenible, capaç d'adaptar-se a les noves condicions i situacions que exigix no sols la Covid-19, sinó també les noves tendències associades al turisme".

Seguint la mateixa línia expressada per l'alcalde, Valdés ha incidit en què és "fonamental que en un moment difícil com l'actual per al turisme i per al conjunt de la societat estiguem junts, compartint reptes, anàlisis i desafiaments, i participant totes les administracions i el sector de manera col·laborativa" per a "afrontar" el present i "la fase de recuperació i transformació que volem que comence a ser una realitat com més prompte millor". En este sentit, ha avançat que des del Govern d'Espanya s'està treballant "juntament amb països socis de la UE i emissors importants com, com és el Regne Unit a Benidorm, per a buscar alternatives a les quarantenes i restriccions de viatge que s'han anat establint" i aconseguir així reactivar la mobilitat internacional. Vera, ha afirmat, que Benidorm serà un dels destins beneficiaris d'aqueix "diàleg".

Sistema d'ordenació i gestió de les platges

Durant la seua visita a Benidorm i abans de reunir-se amb el sector turístic en l'Invat·tur, el secretari d'Estat de Turisme ha qualificat d'"excepcional" el sistema d'ordenació amb el qual s'ha organitzat "el gaudi de les platges" de la ciutat, des de la reobertura dels arenals el passat 15 de juny. Valdés ha advocat per "reivindicar en l'àmbit internacional" este sistema d'ordenació i gestió de les platges, i "projectar estes solucions en altres entorns que segur estaran encantats d'aprendre tot el que s'ha fet" a Benidorm.