Benidorm presenta un pla de treball per a fer de la ciutat una DTI + Segurs i generar confiança en el turista nacional

L'Ajuntament redefinix el seu Pla Director DTI per a impulsar mesures que permeten fer costat al teixit social i empresarial enguany i arribar a 2021 reforçats
0
0
Benidorm presenta un pla de treball per a fer de la ciutat una DTI + Segurs i generar confiança en el turista nacional
Benidorm presenta un pla de treball per a fer de la ciutat una DTI + Segurs i generar confiança en el turista nacional

L'alcalde, Toni Pérez, ha presentat hui un pla de treball que permetrà a Benidorm configurar-se com una Destinació Turística Intel·ligent (DTI) + Segura, que es desenvoluparà en set setmanes i que tindrà una vigència de set mesos. L'objectiu d'este pla és "generar confiança" i "seguretat sanitària" entre la població local i el turisme nacional, almenys en una primera fase i a l'espera que es reactive a més el mercat internacional.

Toni Pérez ha indicat que per a això és necessari "redefinir el Pla Director de la DTI per a adaptar-ho a la nova realitat" sorgida de la crisi sanitària de la Covid-19, per a partir d'ací implementar mesures que permeten "recuperar l'activitat econòmica, atraure el turisme generant aqueixa confiança, i proporcionar un suport vital al teixit empresarial i social durant 2020 per a arribar a 2021 reforçats".

El calendari d'este pla de treball, del qual ha sigut informat la Junta de Portaveus, ja ha començat i es completarà abans de l'última setmana de juny, perquè les mesures siguen aplicable abans de l'arribada dels turistes, que previsiblement es produirà al juliol.

En una roda de premsa virtual, l'alcalde ha incidit en què "el turisme ha sigut la indústria més colpejada per aquesta crisi" i "la nostra obligació i responsabilitat és preparar-nos per al retorn, adoptant solucions resilients per a assegurar la supervivència d'un sector que és capital per al desenvolupament social i econòmic de la nostra ciutat".

Toni Pérez ha destacat que aquest pla de treball dóna continuïtat a les múltiples mesures "ja adoptades per l'Ajuntament" per a fer de Benidorm una DTI més segura, com són "l'activació de la Smart Office DTI virtual i resilient, el projecte Patty Recovery, així com informes específics d'intel·ligència turística".

L'alcalde ha incidit en què en este pla de treball, que és "reproduïble i escalable a qualsevol altra destinació", "donarem participació a tot el teixit social, empresarial i veïnal"; al mateix temps que se sumarà a l'Ens Gestor de la DTI "a les àrees de Seguretat, Sanitat i Benestar Social".

Toni Pérez ha recalcat que este pla de treball "naix per a continuar posicionant a Benidorm en el lideratge turístic, a través de la tecnologia aplicada a la governança". "La nostra obligació –ha agregat– és oferir espais nets i assegurances, complint protocols que potser tarden més a arribar, però que seran els que marquen la pauta del calendari de la volta a la normalitat".

Reptes principals i organització del treball

Els reptes principals que s'aborden en este pla de treball són: la necessitat de generar confiança entre turistes i residents, articular una Smart Office DTI Resilient en remot amb la creació d'un quadre d'indicadors i un panell de control adaptat al nou escenari de crisi. Este mesurarà l'impacte territorial per a unificar i transferir informació validada per al ciutadà i el turista durant el cicle del viatge, acompanyant-lo amb un pla de comunicació 'Destinació turística intel·ligent + assegurança', gestionant la seguretat, gestió del canvi i sostenibilitat de la destinació, activant les aliances publicoprivades.

A més d'incorporar a l'Ens Gestor de la DTI les àrees ja assenyalades, les actuacions que s'han posat al calendari inclouen la realització de grups de treball i seminaris en línia amb tots els departaments de l'Ajuntament i la corporació municipal, així com amb els sectors implicats. Així mateix, es planteja l'ús d'eines d'anàlisis d'indicadors especialitzats en àrees socials i de seguretat, emergència, sanitat, turisme, nova governança i participació ciutadana.