Benidorm participa en l'IV Plenari de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents d'Espanya

Toni Pérez anuncia que els plans de sostenibilitat turística en destinació comencen a executar-se enguany, estant pressupostades actuacions per més de 900.000 euros
0
0
Benidorm participa en l'IV Plenari de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents d'Espanya
Benidorm participa en l'IV Plenari de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents d'Espanya

Este matí, la Xarxa DTI ha celebrat la seua IV Comissió Plenària a les quals han assistit els seus 179 membres, dels quals 119 són destinacions turístiques, 24 institucions i 35 representants d'empreses col·laboradores. Durant la sessió s'ha aprovat l'adhesió sol·licitada per nou nous membres institucionals, huit empreses col·laboradores i una adhesió, en qualitat d'observador, que representa el salt iberoamericà de la xarxa i en el qual s'implicarà Benidorm.

Constituïda en 2019, amb esta ciutat com a destinació pionera, la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents ha quadruplicat la seua grandària i operativitat en els seus setze mesos de vida sota el plantejament d'optimitzar la transició tecnològica i la digitalització.

En este sentit, l'alcalde Toni Pérez va destacar que la xarxa "concita ja l'atenció de tots les destinacions espanyoles" i planteja la seua projecció iberoamericana, "on ja hi ha iniciatives adherides per a la creació d'una xarxa", assenyalant el "paper protagonista de Benidorm", per a esta nova iniciativa als països americans.

Pérez, a la finalització del plenari, també ha assenyalat la importància estratègica i operativa de la xarxa "en els pitjors moments" com el que travessem, "perquè està servint de palanca per a noves iniciatives i reivindicacions de les destinacions".

Paper fonamental en el procés DTI, va destacar l'alcalde, "és seguir el deixant dels eixos que marquen la pauta; accessibilitat universal, innovació, sostenibilitat, tecnologia i governança" i atendre el compliment estricte de la normativa. Eixos i norma possibiliten la certificació en un procés on Benidorm és el primer DTI certificat del món, des de 2019.

En la valoració de la sessió l'alcalde de Benidorm va assenyalar que "ja hi ha prop de 120 ciutats implicades en la xarxa i quasi cent institucions i empreses del sector turístic i de la indústria turística", la qual cosa reflectix la importància que va adquirint la Xarxa DTI.

Va considerar Pérez que en el si de la xarxa "continuem avançant en el bon camí, aprofitant l'oportunitat que les circumstàncies ens oferixen". I va destacar la importància dels plans de sostenibilitat turística en destinació que contribuiran a potenciar les destinacions.

Benidorm va ser una de les destinacions amb propostes de finançament acceptades l'octubre de 2020 "com un dels 25 projectes aprovats, d'entre 150 presentats i només 8 en destinacions de sol i platja". Les actuacions programades estan incloses en Pla Benidorm DTI+Segur, pivotant sobre el Pla Director d'este, emmarcats en el Pla Estratègic de ciutat i els eixos de treball dels últims cinc anys, alineats amb els citats cinc eixos, els 17 ODS i l'Agenda 2030.

Referent a això, l'alcalde va recordar que estos plans "s'inicien enguany" i que "ja estan pressuposades actuacions a Benidorm per valor de més de 900.000 euros". Els plans de sostenibilitat turística en destinacions contemplen actuacions que es van desenvolupar fins a l'any 2023.

Com a conclusió del plenari Toni Pérez ha destacat que "Benidorm ha tornat a ser paradigma i exemple" dins de la Xarxa DTI sobre "el camí a seguir per totes les destinacions". Esta qüestió, va assenyalar, "ens fa treballar més i millor perquè tot el que siguem capaces d'impulsar des de la nostra ciutat i des de la DTI certificada que és Benidorm siga escalable perquè totes les destinacions d'Espanya puguen ser punta de llança en eixe gran procés de digitalització, que incloga els eixos DTI, en benefici d'esta indústria" que és el turisme.