Benidorm opta a fons FEDER amb un projecte per a implantar nous trams de carril-bici i unir tota la xarxa de Llevant

L'Ajuntament es presentarà a la convocatòria llançada per la Generalitat amb una proposta propera al milió d'euros
0
0
Benidorm opta a fons FEDER amb un projecte per a implantar nous trams de carril-bici i unir tota la xarxa de Llevant
Benidorm opta a fons FEDER amb un projecte per a implantar nous trams de carril-bici i unir tota la xarxa de Llevant

Planteja perllongar el servici en 12 quilòmetres de vies urbanes com les avingudes Europa, Bernat de Sarrià i Comunitat Valenciana, o la zona de Serra Gelada

L'Ajuntament presentarà davant la Generalitat Valenciana un projecte crear nous trams de carril-bici i unir tota la xarxa de Llevant. A través d'este projecte, Benidorm opta al Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Comunitat Valenciana 2014-2020 llançat per la Generalitat, que enguany preval projectes impulsats per les administracions locals vinculats a la mobilitat i/o al patrimoni històric.

D'este projecte i de la intenció de presentar-se a la convocatòria publicada el novembre passat s'ha adonat hui en el Consell de Mobilitat, segons ha informat l'edil de l'àrea, José Ramón González de Zárate, qui ha assegurat que la proposta "no ha rebut cap vot en contra".

De Zárate ha explicat que "la convocatòria està sobretot dirigida a l'elaboració de Planes de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS)", encara que també està obert a la implantació de carrils-bici. L'edil ha recordat que Benidorm ja compta amb un PMUS, per la qual cosa l'única via per a optar a la convocatòria és a través de projectes que apliquen eixa mobilitat sostenible.

El projecte planteja implantar el carril-bici en diverses vies de Llevant fins a sumar prop de 12 quilòmetres de nous trams. Concretament, en les avingudes Europa, Derramador, Comunitat Valenciana, Bernat de Sarrià, Ametlla de Mar, Severo Ochoa –en els trams encara sense servici- Pequín, Sierra Daurada i Hamburg. A més, proposa convertir en via ciclista les avingudes Ciutat Reial, Zamora, Eivissa, Lepant, Roma i Londres.

El responsable de Mobilitat ha indicat que la implantació d'estos nous trams permetrà configurar un anell de carril-bici que s'estendrà "des de la rotonda de la Comunitat Europea amb Europa fins a l'Ermita de Sanç", a través de l'antiga N-332. En este punt, enllaçarà amb el tram realitzat per la Diputació Provincial d'Alacant en la CV-753 –la carretera que connecta amb l'Albir-, per a seguir posteriorment per Bernat de Sarrià. Així mateix, ha destacat que "fem l'ullet al turisme esportiu" en implantar carril-bici en la zona d'influència del Parc Natural de Serra Gelada "per a poder pujar a la Creu, a la Torre de les Caletes i a la Punta del Cavall".

L'edil ha assenyalat que durant la reunió del Consell de Mobilitat s'ha promogut que "en les vies previstes com a via ciclista –amb una longitud d'una mica més de 3 quilòmetres- en les quals càpia carril-bici s'opte per esta segona opció". També, enllaçar els nous trams amb la pista verda de Serra Gelada.

De Zárate ha indicat que les subvencions previstes en la convocatòria estan dirigides a projectes que se situen en un tram "de més de 100.000 euros i menys d'un milió". En principi, la idea de l'Ajuntament és que el projecte municipal ronde eixa quantia màxima. En cas d'obtenir-se l'ajuda, la meitat del cost del projecte se subvencionaria a través de la Generalitat amb fons europeus. En cas contrari, "en el moment que l'Ajuntament tinga pressupost o subvenció per part de qualsevol altra administració, este projecte es farà realitat".