Benidorm no haurà de comprar aigua en tindre garantit el proveïment després de les pluges

0
0
Benidorm no haurà de comprar aigua en tindre garantit el proveïment després de les pluges
Benidorm no haurà de comprar aigua en tindre garantit el proveïment després de les pluges

Els últims dos episodis de precipitacions garantixen també el reg en 2017 i fan innecessari recórrer al transvasament de 7,5 hectòmetres per a la comarca

La ciutat proposa que cada municipi reinvertisca l'estalvi del transvasament en millorar la seua xarxa d'aigua potable

Benidorm i la resta de municipis de la Marina Baixa no hauran de comprar aigua enguany per al proveïment i el reg. Els dos episodis d'intenses pluges registrats a mitjan desembre i del 18 al 23 de gener han suposat "la recuperació" dels embassaments i aqüífers de la comarca, la qual cosa fa innecessari el fet d'haver de recórrer a aportacions externes, tal com indiquen els informes elaborats pels tècnics del Consorci d'Aigües de la Marina Baixa.

Per este motiu este organisme descarten el transvasament de 7,5 hectòmetres cúbics que fa dos mesos es va demanar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), i haja rebaixat la taxa per consum. Una rebaixa que deixa esta quota en 0,2951 euros per metre cúbic –davant dels 0,4806 fixats al novembre- i que s'ha aprovat en la sessió extraordinària de la Junta General del Consorci celebrada este dimarts al saló de plens de l'Ajuntament de Benidorm i que ha presidit l'alcalde, Toni Pérez.

El no haver de comprar aigua externa per la millora de la situació hídrica de la comarca permetrà reduir l'aportació econòmica que cada municipi ha de fer al Consorci. En el cas de Benidorm, esta aportació passa dels 5,9 milions d'euros previstos al novembre als una mica menys de 4 milions aprovats hui.

A la vista d'esta millora, Pérez ha llançat "un missatge de tranquil·litat", i ha destacat que "les inversions que s'han executat en els últims temps ens permeten un màxim aprofitament dels recursos" generats pels dos episodis de pluja.

L'alcalde ha assenyalat que a la vista dels resultats que han donat eixes actuacions "cal seguir invertint a millorar les nostres xarxes de proveïment, de recollida i de sistemes generals de l'aigua perquè, quan arriben moments tan bons com els actuals o tan dolents com els viscuts fa dos mesos, tinguem la capacitat de garantir el proveïment com estem fent".

Pérez ha indicat que cal seguir en "esta línia de treball", i per este motiu en el si de la reunió haja llançat una proposta perquè "l'estalvi que generarà en els comptes municipals la no necessitat de compra d'aportacions externes, la dedique cada localitat a inversions en les seues xarxes d'aigua potable". Una mesura que permetrà reduir o acabar amb els problemes de terbolesa en l'aigua que s'han donat en alguns municipis de la comarca després dels dos episodis de pluja, i que Benidorm no ha patit en tindre potabilitzadora pròpia.