Benidorm neteja i esbrossa prop de 12.000 metres quadrats a Serra Gelada

L'Ajuntament ha contractat els servicis d'una empresa especialitzada en treballs verticals
0
0
Benidorm neteja i esbrossa prop de 12.000 metres quadrats a Serra Gelada
Benidorm neteja i esbrossa prop de 12.000 metres quadrats a Serra Gelada

L'Ajuntament de Benidorm està realitzant labors de neteja i desbrossament en prop de 12.000 metres quadrats en la zona de Serra Gelada, concretament al voltant de les cales del Ti Ximo i l'Almadrava, la Creu i la Torre de Les Caletes. El regidor d'Espai Públic, José Ramón González de Zárate, ha explicat que "a causa de la complexitat de l'orografia de bona part d'esta superfície, hem hagut de recórrer a una empresa especialitzada en treballs verticals, que durant les últimes tres setmanes ha fet treballs d'adequació mediambiental, que han inclòs el desbrossament de matolls, la poda i realç d'arbres, així com la recollida de residus".

De Zárate ha detallat que "davant la falta de manteniment per part de la Generalitat Valenciana, responsable del Parc Natural, hem actuat en zones que presenten una important afluència de visitants, que ha crescut progressivament en els últims anys al fil de les actuacions d'intervenció arqueològica, accessibilitat i escena urbana escomeses per l'Ajuntament". "Parlem d'una zona, a més, d'alt valor ecològic, incloses dins del Parc Natural de la Serra Gelada i en el seu entorn, per la qual cosa esta adequació mediambiental és també clau per a reduir el risc d'incendis", ha agregat.

L'edil d'Espai Públic ha assenyalat que "a més de millorar la imatge, la neteja i desbrossament de la zona facilitarà a més l'accés de vehicles d'emergència en cas de necessitat, així com dels adscrits als serveis de vigilància, neteja i manteniment".

En els pròxims dies es disposaran de les dades totals de tones de residus i restes de poda retirats. Esta actuació ha suposat una inversió de 17.250 euros.