Benidorm licita la renovació del carrer Mallorca, que inclou les infraestructures hídriques i l'escena urbana

L'obra abasta el tram entre Eivissa i Mediterrani, un dels principals enclavaments del turisme britànic, i que passarà a ser íntegrament per als vianants
0
0
 Carrer Mallorca. Davall, actuació prevista.
Carrer Mallorca. Davall, actuació prevista.

El projecte de 'Renovació i millora de la infraestructura hídrica al carrer Mallorca' està ja en procés de licitació, segons ha confirmat el regidor d'Obres i Cicle de l'Aigua, José Ramón González de Zárate, qui ha avançat que l'obra "podria estar ja en marxa per a finals d'este mes". De Zárate ha destacat que esta actuació inclou "la renovació de tots els servicis públics d'aigua, energia elèctrica, i telecomunicacions, així com l'escena urbana amb la instal·lació de nou paviment, arbratge i mobiliari".

L'edil ha incidit en què esta via és "un dels enclavaments més importants del turisme britànic" i que la intenció de l'Ajuntament és que l'obra "estiga totalment acabada –o almenys mancant les últimes rematades– quan comencen a vindre els turistes d'esta nacionalitat", de manera que es troben amb "un carrer Mallorca totalment nou" tal com "es va comprometre l'alcalde, Toni Pérez".

Esta renovació abasta el tram del carrer Mallorca entre Eivissa i Mediterrani i està valorada en al voltant de 945.000 euros, que financen a través del Fons de Renovació 2020-2027 del contracte de l'aigua. De Zárate ha avançat que "després d'esta renovació tot el carrer Mallorca serà per als vianants", ja que s'ha inclòs com a "millora la conversió en zona de vianants de l'únic tram en el qual encara circulen vehicles, entre Girona i Mediterrani". Esta conversió en zona de vianants es proposa a instància "dels mateixos veïns, comerciants i empresaris d'este tram".

Pel que fa a infraestructures hidràuliques, se substituirà l'actual conducció d'aigua potable i crearà un col·lector d'aigües residuals que connecte amb la nova xarxa de l'avinguda del Mediterrani. També està prevista la substitució de la xarxa de pluvials, incorporant una nova, així com la instal·lació d'hidrants. Unes actuacions "encaminades a millorar l'eficiència i reduir els costos de manteniment".

A més, es renovarà tot l'enllumenat amb la instal·lació de lluminàries de LED "potents" en tractar-se d'un tram "amb molt de pas de persones"; es tornarà a pavimentar tot el tram d'obra amb asfaltats impresos de diferents colors, quedant en "un sistema de plataforma única totalment accessible". El projecte inclou també "mantindre les palmeres existents i replantar les que falten".

El període de licitació finalitza el pròxim 8 de febrer.