Benidorm Island proposa un corredor sanitari segur per al turisme britànic per a esta tardor

El concepte d'"illa visitable i segura" compta amb el suport de Diputació i Turisme Comunitat Valenciana, i aspira a aconseguir-lo dels governs d'Espanya i Regne Unit
0
0
Benidorm Island proposa un corredor sanitari segur per al turisme britànic per a esta tardor
Benidorm Island proposa un corredor sanitari segur per al turisme britànic per a esta tardor

Toni Pérez destaca que Benidorm marca el rumb a seguir sobre la base de la confiança en les possibilitats de la destnació i el treball realitzat que evidencia el lideratge de Benidorm

Un Hospitality Team de seguiment de la incidència sanitària dels turistes fins catorze dies després, és la clau.

Benidorm ha presentat este matí la seua proposta Benidorm Island, alineat amb els ODS i l'Agenda 2030, per a oferir una destinació turística segura que es comporta com una illa de seguretat turística de cara a recuperar la seua posició en el mercat britànic.

Per a explicar el projecte, l'alcalde Toni Pérez va exposar que l'aspiració del mateix és "oferir el Benidorm de sempre" per a "reprendre l'activitat turística" amb una sèrie de mesures de seguretat, molt testades, que s'han implementat sota l'esperit "de l'aspiració permanent d'oferir felicitat" que configura l'ADN turístic de Benidorm.

Pérez va destacar que "un destí com Benidorm no pot estar parat" i davant una finestra de possible activitat "Benidorm es prepara amb el millor full de ruta per a materialitzar un projecte coral" en el qual intervenen el mateix Ajuntament de Benidorm, Visit Benidorm, Hosbec, Turisme de la Generalitat, el patronat de Turisme de la Costa Blanca, l'Aeroport d'Alacant-Elx i operadors turístics, així com hospitals i oferta complementària. "Benidorm*Island és una ja una proposta real", va manifestar l'alcalde.

La proposta, va explicar l'alcalde Toni Pérez, "és reproduïble i adaptable per a la Costa Blanca i per a mercats emissors presents en l'aeroport de connexió Alacant-Elx, podent ser replicat i adaptat per a la resta de la Comunitat Valenciana".

Els detalls de la iniciativa es troben disponibles en la web de Visit Benidorm a través de www.benidormisland.com i, com va explicar la gerent Leire Bilbao, la proposta de Benidorm és "plantejar una destinació segura en format bombolla i mesures extraordinàries" que poden resumir-se, va destacar, a "permutar test per quarantena en l'única 'illa' que opera per al mercat britànic durant l'hivern en territori peninsular". Eixa condició d''insularitat', va insistir Bilbao, "és la que realment definix el comportament dels turistes britànics de vacances a Benidorm".

Benidorm Island requerix, va puntualitzar, aplicar test d'antígens i possibilitat de PCR garbellat tant a l'arribada a la destinació com previ a l'eixida d'este, hotels i oferta complementària compromesos amb el projecte, hospitals i personal com els que disposa Benidorm, l'operativitat de l'aeroport, l'existència de turoperadors compromesos amb el projecte, apps de monitoratge i la implicació d'Hosbec Salut i de Visit Benidorm al costat de la disponibilitat de l'hotel refugie ja existent i, com a clau del projecte -va explicar Bilbao–, "l'Hospitality Team, un equip de seguiment de turistes durant la seua estada a Benidorm i un període de catorze dies posteriors al seu retorn ja al Regne Unit". "Un extra d'hospitalitat", va resumir l'alcalde, després d'assenyalar que "treballem en la pòlissa d'assegurament".

Nuria Montes, secretària general d'Hosbec, va destacar que "es pretén generar confiança tant en el destí com pel treball realitzat" i que en les fases de projecte desenvolupades ja s'ha traslladat esta iniciativa a la Secretaria d'Estat de Turisme, a les ambaixades i als turoperadors, sota la premissa que esta situació pandèmica "és un reg associat a persones i no a llocs", i que bona prova d'això "és l'experiència acumulada en els últims sis mesos" evidenciada "en la solvència de la gestió que ha desenvolupat Benidorm". Va explicar Montes que es tracta d'un projecte dissenyat específicament perquè les autoritats d'Espanya i Regne Unit ens concedisquen l'excepció i Benidorm puga continuar operant amb professionalitat, seguretat i garanties".

El president de la Diputació, Carlos Mazón, va felicitar la iniciativa i va destacar d'ella "la fusió d'objectius, interessos i responsabilitats per a oferir un producte amb una seguretat ben travada", qualificant a Benidorm de "vaixell trencagel dels corredors segurs". Va demanar Mazón al Govern d'Espanya "que atenga la proposta de Benidorm; que hi ha més 'illes"; i al Govern britànic, "que escolte als residents i turistes britànics" que desitgen viatjar a Benidorm "amb poder d'acolliment segur".

El Secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, després de destacar el suport de la Generalitat va assenyalar que Benidorm Island "reforça la idea d'unitat entre administracions", ressenyant que l'aposta de Benidorm "irromp com una estrela polar que marca el rumb a tots", assenyalant que amb esta iniciativa "hem posat peu i mig en el demà per a recuperar el favor del turisme". Va considerar Colomer que este és "un projecte molt ben desenvolupat" i que com hem de conviure amb el virus fins a l'arribada de la bovina "Benidorm l'ha interioritzat molt bé i continua construint marca turística i línia de prestigi". Com a reflexió final, Colomer va assenyalar que amb Benidorm Island "Benidorm desmunta el mur" de la quarantena "per a construir amb eixes mateixes pedres el pont cap al destí".

L'alcalde Toni Pérez assenyalava com a colofó que "Benidorm Island contempla també tests setmanals al personal laboral i als treballadors públics vinculats amb el turisme per a assegurar les millors condicions de salubritat" i que Benidorm té la màxima confiança en el projecte hui presentat.