Benidorm inicia la setmana vinent les obres per a completar la urbanització del carrer La Garita

Durant dos mesos només podran accedir als carrers Mercat i Ramos Carratalà els vehicles usuaris del pàrquing públic i residents amb gual
0
0
Benidorm inicia la setmana vinent les obres per a completar la urbanització del carrer La Garita
Benidorm inicia la setmana vinent les obres per a completar la urbanització del carrer La Garita

La setmana vinent s'inicien les obres per a completar la urbanització del carrer La Garita, entre Ramos Carratalà i Ametlers. Unes obres amb les quals "es renoven els servicis urbans i es pavimenta este tram del carrer La Garita prolongant el model de plataforma única de prioritat per als vianants que ja funciona en l'altra part de la via", ha explicat hui l'edil d'Obres, José Ramón González de Zárate.

De Zárate ha detallat que "amb este projecte, valorat en 173.000 euros, donem continuïtat estètica al carrer La Garita, ja que emprarem els mateixos materials que ja utilitzem en el tram renovat: llamborda en la part de calçada i rajola de granit per a la zona per als vianants". Així mateix, "a més, en cas d'unificar l'estètica de La Garita i pràcticament culminar la renovació dels carrers de l'Eixample del Barri Antic, es millorarà la vorera del carrer Antonio Ramos Carratalà, que en estos moments és massa estret i està deteriorat". D'esta manera, a través d'esta millora obtinguda amb la licitació de l'obra, "continuem avançant cap a l'accessibilitat per als vianants total en la zona centre, a la qual hem dedicat importants recursos en els últims cinc anys".

El responsable d'Obres ha detallat que "igual que en totes les actuacions en via pública que hem realitzat en este temps, la reurbanització del carrer La *Garita suposarà també la renovació de la xarxa d'aigua que discorre pel subsol". Així, es renovarà tota la xarxa d'aigües residuals ", ja que l'actual es troba molt deteriorada després de més de trenta anys en servici"; es millorarà la xarxa de pluvials i s'ampliarà la infraestructura d'aigua potable "per a evitar les constants avaries i fins i tot fugides que es produïxen en este tram".

A l'hora de planificar esta actuació, també s'ha tingut en compte facilitar "la circulació i maniobrabilitat dels vehicles que habitualment realitzen labors de càrrega i descàrrega en la zona, com és el cas dels quals assortixen a l'hipermercat situat en els baixos del Mercat Municipal"; empresa que sufraga esta obra sobre la base d'un conveni signat amb l'Ajuntament.

De Zárate ha aclarit que està previst que les obres s'inicien el dimecres 14 d'octubre i es prolonguen per un període aproximat de dos mesos. Mentre duren els treballs, es tallarà el trànsit als carrers Mercat i Ramos Carratalá, a les quals només podran accedir els vehicles usuaris de l'aparcament públic del mercat municipal i els residents amb gual o garatges en estes vies. L'accés i eixida d'estos vehicles es realitzarà pel carrer Mercat, que igual que Ramos Carratalá, passarà a tindre doble sentit de circulació mentre duren els treballs, suprimint-se temporalment les places d'aparcament. En funció del desenvolupament dels treballs, els vehicles amb guals al carrer La Garita accediran per este punt del carrer Mercat o bé pel carrer Sant Josep Artesà.