Benidorm implanta el 'Benibono' d'Educació Infantil amb ajudes de fins a 120 euros al mes

Beneficia a familias con menores nacidos entre 2017 y 2019 sin plaza y que figuren en la lista de espera oficial
0
0
Benidorm implanta el 'Benibono' d'Educació Infantil amb ajudes de fins a 120 euros al mes
Benidorm implanta el 'Benibono' d'Educació Infantil amb ajudes de fins a 120 euros al mes

La regidora d'Educació, Maite Moreno, ha anunciat hui la implantació a Benidorm del 'Benibono' infantil, un xec per a menors nascuts entre 2017 i 2019 que contempla ajudes de fins a 120 euros al mes. La iniciativa és "el compliment" d'una de les propostes compromeses pel partit popular en el programa electoral que li va permetre arribar al govern local en les passades eleccions municipals.

Moreno ha recordat que Benidorm disposa d'"una oferta municipal de primer cicle d'Educació Infantil molt superior a la mitjana nacional" i ha confirmat que "el 95% dels menors de 0 a 3 anys que van sol·licitar plaça, l'han aconseguida". No obstant això, persistix un 5% de menors que queden en les llistes d'espera. Estes ajudes van dirigides a les famílies benidormeres que es troben en esta tessitura.

D'esta manera, les famílies amb fills que no hagen obtingut plaça a les escoles infantils municipals (Fontanelles, Les Caletes i El Tossalet), el Servici d'Atenció a la Primera Infància, o en alguna de les aules dels col·legis públics de la ciutat i es troben en llista d'espera, podran accedir al 'Benibono' amb el qual sufragaran l'accés a qualsevol dels centres infantils autoritzats de caràcter privat.

La proposta d'Educació cobrirà el primer semestre de 2020. Per a accedir al 'Benibono', la unitat familiar haurà d'estar empadronada a la ciutat un any com a mínim, formar part de la llista d'espera, que no queden vacants en els servicis municipals, no tindre deutes tributaris i que el menor haja sigut admés en alguna de les escoles o guarderia privades autoritzades.

L'import de la subvenció "vindrà fixat per la renda familiar", precisa Moreno i serà de 60 o de 120 euros mensuals, amb un màxim de 1.100 euros a l'any. L'edil ha ressaltat que "el 'Benibono' infantil és compatible amb qualsevol altra mena de prestació que reben les famílies per a esta mateixa finalitat" i ha animat a totes les famílies que es troben en esta situació a sol·licitar les ajudes i que, una vegada siguen publicades en el Butlletí Oficial de la Província (BOP), disposaran de deu dies per a presentar la sol·licitud en la Regidoria d'Educació. Per a facilitar l'accés, les bases i la documentació necessària que haurà de presentar-se es publicarà tot en la web municipal.