Benidorm i la Fundació Frax convoquen el Premi 'Alcalde Vicente Pérez Devesa' d'investigació i cooperació

Es reconeixeran els treballs que facen valdre la relació entre els diferents municipis de la Marina Alta i de la Marina Baixa
0
0
Benidorm i la Fundació Frax convoquen el Premi 'Alcalde Vicente Pérez Devesa' d'investigació i cooperació
Benidorm i la Fundació Frax convoquen el Premi 'Alcalde Vicente Pérez Devesa' d'investigació i cooperació

L'Ajuntament entregarà un esment especial amb 1.500 euros al millor treball en el qual Benidorm tinga un paper preponderant

L'Ajuntament de Benidorm i la Fundació Frax han convocat el Premi 'Alcalde Vicente Pérez Devesa' d'investigació i cooperació de la Marina Alta i Baixa, amb el qual es reconeixerà als millors treballs que afavorisquen la relació entre els pobles de totes dos comarques i/o que impulsen o milloren la relació intermunicipal. L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez; el president de la Fundació Frax, Matías Pérez Such; Marisol Agulló, vídua de Vicente Pérez Devesa; i el periodista Juan Ramón GIL; van presentar anit en el Saló d'Actes de l'Ajuntament este guardó i les bases que el regiran.

A l'acte van assistir, entre molts altres, el general de Brigada del Comandament d'Operacions Especials, Raimundo Rodríguez; el subdelegat de Defensa, Juan Bosco Montero; el diputat provincial Juan Bautista Roselló; els alcaldes de la Vila Joiosa, l'Alfàs del Pi, Polop, Finestrat, Tàrbena, El Verger i Els Poblets; el Comissari Provincial del Cos Nacional de Policia, Alfonso Cid; i el seu homòleg de Benidorm, Ceferino Serrano; així com membres de la Corporació municipal; els exalcaldes de Benidorm, Rafael Ferrer Meliá i Agustín Navarro; ex-primers edils d'altres localitats; patrons de la Fundació Frax; i familiars i amics de Vicente Pérez Devesa.

L'alcalde va aplaudir que este Premi porte el nom de Vicente Pérez Devesa, ja que en ell confluïen "dos assumptes que eren transversals, que tenen molt a vore amb la comarca i amb el municipalisme: com són la llengua i la pilota valenciana", comuna en les localitats de la Marina Baixa i de la Marina Alta. "Compartir coses que són tradició, la cultura més arrelada, en definitiva, la qual cosa ens unix a tots els municipis de les dos comarques és el vessant en la qual pivota este premi", va aprofundir.

Toni Pérez va ressaltar a més que "el gran llegat que ens deixa Vicente Pérez Devesa" i que enllaça amb l'esperit d'este premi és "que ens devem a un poble, el nostre; i que des d'eixe poble podem ser generosos amb els territoris de l'entorn".

Per part seua, el president de la Fundació va incidir en la "vocació municipalista i comarcal" demostrada pel qual fóra alcalde de Benidorm entre 1994 i 2006; un aspecte en el qual també va insistir la seua vídua, que va agrair a la Fundació Frax i a l'Ajuntament haver il·luminat este premi i fer-lo reconeixent la figura de Vicente Pérez Devesa.

En la seua intervenció, Matías Pérez Such va explicar que la finalitat última d'este guardó és il·luminar treballs que "reivindiquen aqueixa relació entre els municipis de totes dos comarques", que "impulsen o milloren les relacions i la cooperació intermunicipal" entre ells, i que els mateixos "siguen útils per als municipis i els ciutadans" de la Marina Alta i la Marina Baixa, unides per tradicions comunes.

El periodista Juan Ramón Gil va glossar la figura de Vicente Pérez Devesa, de qui va assegurar que va ser "un polític de naixement", i va recordar les seues principals fites durant els anys que va estar al capdavant de l'Ajuntament de Benidorm.

El Premi Vicente Pérez Devesa té una dotació de 3.000 euros. A més, l'Ajuntament de Benidorm concedirà un esment especial de 1.500 euros al millor treball en el qual la ciutat tinga un paper preponderant.

Podran optar a este premi, els estudis, assajos, propostes o publicacions que incidisquen en els vincles entre els diferents pobles de la Marina Alta i Marina Baixa en aspectes com la cultura, geografia, economia, història, llengua, gastronomia, tradicions, festes, aigua, agricultura, turisme, etcètera. També, els projectes que impulsen o milloren la relació i cooperació intermunicipal en qualsevol dels àmbits assenyalats o en qualsevol altre que contribuïsca a la millora de la qualitat de vida en totes dos comarques.

Els treballs, que han de ser inèdits, podran presentar-se en castellà o valencià abans del 12 de febrer de 2021 signats amb pseudònim. Les bases completes poden consultar-se en la web de la Fundació Frax: https://www.fundacionfrax.org/.