Benidorm habilita el bany i passejos per la riba de 07.00 a 08.45 hores, i amplia l'aforament de les seues platges fins a les 33.000 persones

Un bàndol recull la nova modulació de les platges sobre la base de l'última normativa estatal, que reduïx la distància de seguretat
0
0
Benidorm habilita el bany i passejos per la riba de 07.00 a 08.45 hores, i amplia l'aforament de les seues platges fins a les 33.000 persones
Benidorm habilita el bany i passejos per la riba de 07.00 a 08.45 hores, i amplia l'aforament de les seues platges fins a les 33.000 persones

S'amplien a 30 els accessos; i es permet l'esport en les àrees habilitades, els passejos per tota la riba i la permanència en ella dels menors de deu anys

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha dictat hui un bàndol en el qual es recull "la nova modulació de les platges", una vegada finalitzat l'estat d'alarma i ateses les últimes recomanacions sanitàries d'higiene i seguretat. En síntesi, esta modulació permet ampliar l'aforament màxim de les platges i autoritza pràctiques fins ara restringides per la normativa estatal, com els passejos per la riba o la pràctica esportiva en zones habilitades. A més, s'habilita un nou horari de bany i passejos més enllà del general; s'incrementa el nombre d'accessos a les platges; i s'establix una nova distribució dels espais d'hamaques, majors i públic en general.

Segons ha detallat l'alcalde en una roda de premsa telemàtica, amb esta modulació "Benidorm adapta les seues platges" a la situació actual "mantenint la premissa que ha guiat la nostra actuació des del primer moment, que ha sigut propiciar que el nombre més gran de persones gaudisquen de les platges de Benidorm i ho facen amb seguretat". Referent a això, s'ha realitzat una nova modulació que "amplia l'aforament a més de 33.000 persones", amb una ocupació màxima de 27.852 usuaris en la zona lliure i 5.624 en els espais d'hamaques.

Toni Pérez ha indicat que des de demà hi haurà "nova disposició dels espais delimitats a les platges de Llevant, Ponent i Mal Pas", ajustant-se a l'ús i demanda dels arenals. Així, els espais verds, a partir d'ara per a majors de seixanta anys, s'aniran intercalant amb blaus, reservats al públic en general, que són els que disposen de major nombre de parcel·les. En qualsevol cas, els usuaris majors de seixanta anys podran utilitzar els espais blaus i d'hamaques. A més, es manté l'ocupació màxima de 4 persones en les parcel·les verdes, i de fins a 5 persones en les blaves sempre que una d'elles siga menor de sis anys.

Segons ha traslladat l'alcalde, entre els canvis que introduïx la nova modulació està l'autorització de "els passejos i banys puntuals des de les 07.00 hores fins a les 08.45 hores", mantenint-se l'horari general de les platges de 09.00 a 21.00 hores. En el nou horari especial per a banys i passejos haurà d'accedir-se a les platges pels punts d'entrada i eixida habilitats, no estant permesa en aqueixa franja l'estada en l'arena. En este punt, Toni Pérez ha avançat que "s'incrementa el nombre d'accessos a la platja, que passen de 20 a 30: 1 en Mal Pas, 13 en Llevant i 16 en Ponent".

Toni Pérez ha informat que "a partir de hui es podrà passejar per la franja de 6 metres entre la riba i la zona d'estada, guardant sempre la distància de seguretat d'1,5 metres, sent obligatori l'ús de màscara, segons el decret dictat pel Govern d'Espanya el passat 9 de juny". En esta franja de 6 metres es permetrà l'estada només als menors de deu anys.

També com a novetat, "s'autoritza la pràctica esportiva en les zones habilitades amb caràcter permanent per a voleibol platja i futbol". No obstant això, i tal com marca la normativa estatal, es manté la prohibició de tota mena de joc fora d'estos espais i seguiran clausurats la biblioplatja, les àrees de jocs infantils, bio saludables i cal·listènia.

Platja del Mal Pas i cales

Sobre l'ordenació de la platja del Mal Pas, l'alcalde ha indicat que l'espai seguirà dividit en "dos parts iguals": la meitat lliure i l'altra meitat per a hamaques de l'empresa concessionària. No obstant això, la part lliure passa a estar delimitada per parcel·les, igual que a les platges de Llevant i Ponent.

Pel que fa a les cales de l'Almadrava i Ti Ximo, per la seua grandària i el seu caràcter no urbà, es mantenen fora del sistema de parcel·les. En ambdues, el control d'aforaments i de les distàncies de seguretat es realitza mitjançant el servei de socorrisme i vigilància policial.