Benidorm durà a terme la iniciativa 'Activem els col·les' com a un projecte global de suport educatiu i activitats extraescolars

L'Ajuntament completarà el total del projecte, que en principi compta amb una subvenció de 104.649 euros de la Generalitat
0
0
Benidorm durà a terme la iniciativa 'Activem els col·les' com a un projecte global de suport educatiu i activitats extraescolars
Benidorm durà a terme la iniciativa 'Activem els col·les' com a un projecte global de suport educatiu i activitats extraescolars

Les regidories d'Educació, Cultura i Esports desenvolupen un projecte global per a mitigar situacions de desigualtat

Com ja va ser anunciat a la fi del mes d'agost passat, l'Ajuntament de Benidorm, a través de les Regidories d'Educació, Cultura i Esports, ha elaborat un projecte global –'Activem els col·les'– basat en el suport educatiu i activitats extraescolars per a desenvolupar este curs escolar.

L'Ajuntament va presentar este projecte a la convocatòria de subvencions llançada per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport per a la realització d'activitats dirigides a la població escolar d'entre 3 i 18 anys. Per resolució provisional s'ha concedit al projecte presentat per l'Ajuntament de Benidorm la quantitat de 104.649,05 euros, quantia que l'Ajuntament complementarà amb recursos propis per a cobrir la totalitat de la iniciativa 'Activem els col·les'. Així ho han reiterat els regidors Maite Moreno, Jaime Jesús Pérez i Mariló Cebreros que en roda de Premsa han assenyalat les particularitats de la iniciativa.

'Activem els col·les' és un projecte que engloba activitats i programes dissenyats per cadascuna de les tres àrees municipals i amb el qual es pretén, va explicar l'edil Maite Moreno, que "a través de l'Esport, de la Cultura i de l'Educació minimitzar en la mesura que siga possible els efectes negatius de la situació d'emergència sanitària provocada per la Covid-19 i compensar les possibles situacions de desigualtat social, personal o econòmica derivada d'esta".

En l'àmbit educatiu Moreno va destacar que es van desenvolupar dos programes centrats en classes de reforç escolar per a alumnes de 2n i 3r cicle de Primària i d'Educació Secundària (ESO). El primer es desenvoluparà a partir de gener i durant el primer semestre del curs, "amb l'objectiu de millorar el rendiment acadèmic", i el segon, el molt efectiu Programa de Suport Educatiu d'Estiu (PAEV) es desenvoluparà durant els mesos de juliol i agost oferint un reforç escolar a l'alumnat de Primària que per diversos motius durant el curs no han obtingut bons resultats acadèmics. Este programa es va desenvolupant des de fa diversos anys, sempre amb gran demanda entre la població escolar.

Des de les Regidories de Cultura i Joventut, el seu titular Jaime Jesús Pérez, ha destacat que s'aporten tres programes, que ja tenen reeixit recorregut i molt bona acceptació entre la població infantil i juvenil, i que entren en la línia dels objectius del projecte 'Activem els col·les' sota la premissa de "difondre la cultura entre tots els públics".

Pérez ha assenyalat el Cicle de teatre '*Joves *Espectadors', que està enfocat a acostar les arts escèniques als escolars d'Infantil i Primària i que es desenvoluparà entre els mesos de febrer i març de 2021 "amb passades concertades en espais a l'aire lliure complint amb tots els protocols d'aforament i seguretat sanitària", destacant que "el cicle es podrà desplaçar als centres, amb representacions als patis de cada col·legi". El segon programa inclou la iniciativa "Música a la *Escola", amb l'objectiu de "fomentar les escoles de música i educands i d'acostar als centres els concerts de les tres bandes i del Conservatori; està centrat en la música com a activitat extraescolar". I com tercer programa, els cicles d'exposicions i visites a estes.

Des de Joventut, ha destacat el regidor Jaime Jesus Pérez, també s'inclou tant el Programa d'Estiu –amb activitats d'oci educatiu dirigides a joves de 10 a 16 anys, que es duu a terme durant els mesos de juliol i agost i que opera amb inscripcions quinzenals–, com l'Espai Jove del Centre d'Informació Juvenil, amb els seus serveis i activitats gratuïtes.

Des de l'àmbit esportiu són també dos els programes que se sumen a la iniciativa global 'Activem els col·les'. La regidora Mariló Cebreros va destacar les activitats esportives extraescolars en els col·legis i el projecte Espai Obert.

Les activitats esportives extraescolars ja estan en marxa, va precisar, "en els 13 col·legis públics d'Infantil i Primària de la ciutat" i d'elles, va explicar, "s'encarreguen els tècnics esportius municipals, que programen activitats físiques/esportives, vinculades als Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana i adaptades a les diferents etapes de Primària". En la majoria dels centres es realitza en horari de 15.00 a 17.00 hores, excepte els *CEIP Gabriel Miró i Mestre Gaspar López, que es desenvolupen de 12.30 a 14.30 i de 13.00 a 15.00 hores respectivament.

Quant al projecte és Espai Obert, Cebreros va assenyalar que a partir del mes de gener de 2021 i sempre que la situació epidemiològica ho permeta, es portarà a l'esport a tots els barris de la ciutat. La iniciativa consistix, va explicar, "en obrir les instal·lacions esportives els col·legis de sis barris, facilitant així a xiquets i joves practiquen esport de manera segura i prop dels seus domicilis". Espai Obert estarà tutelat també pels monitors esportius de l'Ajuntament i es desenvoluparà de dilluns a divendres de 17.00 a 19.30 hores en els col·legis Vasco Núnez de Balboa i Aitana, en la Colònia Madrid-Foietes; en els col·legis Murtal i La Cala, en la zona de Ponent; en el CEIP Els Tolls-Puig Campana; i en el col·legi Leonor Canalejas, que abastarà la zona Centre. A més, els dilluns, dimecres i divendres en el mateix horari també s'obriran les instal·lacions dels CEIP Miguel Hernández i Serra Gelada.

Els regidors han destacat com a colofó que la resolució actual és provisional, que s'està pendent de la definitiva, que es coneixerà a mitjan setmana vinent; però que amb tot, l'Ajuntament, va reiterar l'edil Maite Moreno, durà a terme el global d'esta iniciativa de suport educatiu i activitats extraescolars per a arribar absolutament a tots i minimitzar l'impacte social i econòmic d'esta situació.