Benidorm desenvolupa el programa Patti Recovery, de monitoratge de la incidència de la Covid-19 entre personal municipal amb servici presencial

Continua el desenvolupament del Full de ruta '7 setmanes per a 7 mesos' amb la qual aconseguir el Benidorm DTI+segura; la setmana vinent, reunions professionals
0
0
Benidorm desenvolupa el programa Patti Recovery, de monitoratge de la incidència de la Covid-19 entre personal municipal amb servici presencial
Benidorm desenvolupa el programa Patti Recovery, de monitoratge de la incidència de la Covid-19 entre personal municipal amb servici presencial

La reobertura de les platges atendrà una iniciativa d'innovació i seguretat que es presentarà en els pròxims dies

"L'Ajuntament de Benidorm es troba immers en la 2a fase del pilot Patti Recovery realitzant tests al personal municipal amb servicis presencials i de cara al públic". Així ha respost la portaveu municipal Lourdes Caselles a la moció presentada pel Grup Municipal Ciutadans incidint en mesures per a la promoció de Benidorm com a destinació segura davant la Covid-19.

Caselles ha destacat que l'Ajuntament "ha treballat en això des del primer moment i els portaveus dels grups estan permanentment informats de les iniciatives del Govern municipal".

El 15 d'abril, va recordar, es va presentar el projecte pilot 'Patti Recovery' amb el qual es persegueix "detectar la situació real de la població respecte a l'afecció del virus". Es tracten d'un projecte supervisat per la Regidoria de Sanitat i els resultats de la qual es traslladen a Salut Pública; "els tests van començar a realitzar-se el dilluns 20 d'abril, una vegada organitzat el dispositiu mèdic, el calendari d'actuació i els protocols sanitaris, amb recollida de dades".

Va insistir la portaveu que tots els grups "van rebre en Junta de Portaveus complida informació del projecte, desenvolupament i fases". En la setmana que acaba, ja en 2a fase, "s'han realitzat test als funcionaris municipals".

El pilot Patti Recovery segueix el seu desenvolupament i tant la Conselleria d'Innovació com Turisme de la Generalitat donen suport a aquesta iniciativa de l'Ajuntament de Benidorm que efectua tests i monitora la situació. "En funció del mapatge de dades obtingudes es podran desenvolupar els protocols de seguretat que garantisquen la reactivació socioeconòmica de la ciutat-destinació turística", va concloure la portaveu.

Indubtablement, ha insistit Caselles, es tracta "d'una iniciativa que transmetrà seguretat de cara a la nova realitat turística".

Respecte al protocol de platges segures que suggereixen des de Ciutadans, la portaveu ha destacat que "Benidorm va a més i desenvolupa el pas al nivell superior DTI com Benidorm DTI+segura". *Caselles va assenyalar que "està en marxa el programa de treball '7 setmanes per a 7 mesos', del qual també han rebut informació en Junta de Portaveus, amb exposició del Full de ruta per part d'Intel·ligència Turística".

Va recordar Caselles que amb la reactivació a DTI+segura, "ens estem preparant per a la nova realitat del turisme implementant seguretat de la mà de la innovació i la tecnologia".

El pla, que entra en la 4a setmana de treball, desenvoluparà ara les sessions de treball webinar amb les parts i sectors locals implicats, abans d'iniciar la campanya de participació ciutadana i elevar les conclusions i propostes, a mitjan juny. "Benidorm té claríssima la premissa de la seguretat en aquesta nova realitat; de veïns i turistes", va destacar la portaveu.

A la Benidorm DTI+segura, va destacar Lourdes Caselles, es contemplen els protocols de platges, "les joies de la corona turística de Benidorm", que estan sent objecte d'un tractament específic d'anàlisi de propostes d'innovació i tecnologia els resultats de la qual es presentaran en breus dates.

Benidorm obrirà les seues platges, ha conclòs la portaveu en la línia de l'exposat per l'alcalde Toni Pérez, "quan puguem garantir al màxim la seguretat de tots els que poden accedir a elles", per al que "s'estan desenvolupat les aplicacions tecnològiques i protocols precisos que es presentaran en uns dies; primer, als portaveus municipals".

En aquest sentit, va recalcar la portaveu Lourdes Caselles, "com sempre, encara que algun sembla no assabentar-se".