Benidorm demana a Foment que es responsabilitze de la casa de peons caminers d'Emilio Ortuño i del Camí del Llandero

La remodelació de la Via Emilio Ortuño es licitarà quan acaben els treballs en Esperanto
0
0
Treballs en el carrer del Mar. Al fons, casa de peons caminers,
Treballs en el carrer del Mar. Al fons, casa de peons caminers,

Membres de l'Associació de Veïns de Ciutat Jardí-Saladar al costat dels regidors de Participació Ciutadana, Ana Pellicer, i Obres, Neteja Viària i Espai Públic, José Ramón González de Zárate, i els vicepresidents del Consell Veïnal Teresa Garrido i Manuel Sánchez Notario, han recorregut este matí el barri per a comprovar l'execució de les propostes veïnals realitzades mesos arrere i, sobre el terreny, proposar altres noves de cara als pròxims.

González de Zárate ha realitzat un repàs a les peticions veïnals i ha assenyalat que "pràcticament" s'han executat íntegrament. "Les úniques deficiències –ha dit- que no han pogut ser tractades no depenen d'este Ajuntament". De Zárate s'ha referit a l'antiga casa de peons caminers d'Emilio Ortuño que es troba en estat d'abandó malgrat que "vam fer una petició al ministeri" per a poder instal·lar allí alguna infraestructura cultural, educativa, social o una extensió administrativa. L'edil s'ha lamentat per la negativa a això de Foment.

Punts negres en el barri

L'associació de veïns ha criticat l'estat de l'edifici i González de Zárate l'ha qualificat de "problema de seguretat". Hi ha ocupes, i eixa no és competència municipal, sinó del titular l'immoble que és "qui ha de denunciar perquè el jutge puga desocupar". L'edil també ha destacat problemes amb les plantes, com l'aparició del morrut de les palmeres "que al final hem hagut de tractar de resoldre" des de l'Ajuntament.

Un altre dels punts negres del barri és el Camí del Llandero. "La prolongació –precisa González de Zárate- de la variant des de la potabilitzadora que acaba en l'Invat.tur", propietat també del Ministeri de Foment. "Els hem sol·licitat –insistix- posar fanals, ens han dit que no; posar reductors de velocitat, ens diuen que no. I damunt hi ha hagut accidents". El ministeri al·lega que "el vial no hauria d'utilitzar-se però qui és l'Ajuntament per a prohibir la seua utilització?". La predisposició de Benidorm és instal·lar mesures de seguretat "perquè cap dels nostres veïns patisca un accident de trànsit". Una situació que "no s'entén" des del govern municipal perquè si la competència "és d'un ministeri o una conselleria, s'haurien de preocupar".

Respecte a les actuacions realitzades en el barri, s'ha valorat molt positivament l'asfaltat. Pròximament s'actuarà als carrers Hivern, Estiu i Fluixà. Respecte a l'obra del carrer de la Mar, González de Zárate ha precisat que després d'ella "a proposta de l'empresa concessionària hi haurà millores al carrer Finestrat".

González de Zárate ha aprofitat la reunió per a anunciar que "abans de l'estiu" entrarà en licitació "l'avinguda principal del barri, Emilio Ortuño". Els treballs no s'hi podran iniciar abans perquè prèviament s'han d'acabar els treballs al carrer Esperanto, vinculades a les de l'avinguda del Mediterrani. "Si no deixaríem un coll de botella on es podria entrar però no eixir per cap costat. Per això, quan acabem amb ella, entrarà a licitació Emilio Ortuño", ha aclarit el regidor.

Per part seua, Ana Pellicer s'ha congratulat per "l'alt percentatge" de peticions complides i ha agraït l'increment del nombre de veïns que cada setmana s'acosten a dialogar amb els seus representants públics en els seus barris. No obstant això, Pellicer ha fet una crida perquè aquest nombre augmente i "no siguen solament membres d'associacions".

La regidora de Participació ha anunciat que dijous vinent s'ha previst realitzar un recorregut pel barri dels Tolls i ha animat als seus veïns "a acompanyar-nos, a vore les actuacions que s'han fet efectives i, per descomptat, plantejar quantes peticions vulguen fer arribar per a fer una mica millor la nostra ciutat, més agradable, més amable. Perquè tots gaudim millor d'ella".