Benidorm culmina la redistribució del trànsit del Racó amb una rotonda en l'encreuament de Zamora amb Bernat de Sarrià

L'obra, amb la qual es guanya fluïdesa i seguretat en la circulació, està inclosa en el contracte d'asfaltat i millora de l'accessibilitat amb el qual s'ha actuat en 40 carrers
0
0
Benidorm culmina la redistribució del trànsit del Racó amb una rotonda en l'encreuament de Zamora amb Bernat de Sarrià
Benidorm culmina la redistribució del trànsit del Racó amb una rotonda en l'encreuament de Zamora amb Bernat de Sarrià

L'Ajuntament de Benidorm ha millorat la seguretat i la fluïdesa del trànsit rodat i per als vianants en el Racó de l'Oix amb la creació d'una rotonda en l'encreuament entre el carrer Zamora i l'avinguda Almirall Bernat de Sarrià, que "culmina la redistribució" de la mobilitat en este barri. L'alcalde, Toni Pérez, al costat del regidor d'Espai Públic, José Ramón González de Zárate, ha visitat estos dies la zona, en la qual també s'ha actuat sobre la calçada de l'avinguda *Almirall Bernat de Sarrià des de la nova rotonda fins a l'inici del carrer Eivissa.

Toni Pérez ha indicat que "en els últims anys s'ha incrementat el flux de vehicles en esta zona, en l'entorn de la qual es localitzen bona part de les infraestructures sanitàries, socials, educatives i esportives del Racó de l'Oix, com puguen ser l'hospital IMED Levante, els camps de futbol 'Antonio López', l'escola infantil municipal 'Les Caletes', els centres CEEM i CRIS o el centre social 'La Torreta'". A més, l'execució d'esta rotonda és també "una planificació a futur", ja que la mateixa "donarà accés al nou centre de salut del Racó de l'Oix, per al qual l'Ajuntament va cedir els terrenys fa ara més de tres anys i la construcció dels quals ha de realitzar la Conselleria de Sanitat".

Així mateix, "també es localitzen nombrosos allotjaments turístics en esta zona, en la qual s'ha detectat a més un augment de l'ús de la bicicleta propiciat per l'augment de quilòmetres de carril-bici a través del projecte de l'Anell Ciclista de Llevant".

Totes estes circumstàncies, ha apuntat, "recomanaven millorar la regulació del trànsit en este punt, alguna cosa que aconseguim ara amb esta rotonda, entorn de la qual s'han generat zones verdes amb gespa artificial per a una integració millor i més amable en l'espai urbà". En els pròxims dies es col·locarà en el centre de la rotonda un exemplar d'olivera, "espècie autòctona molt present en la zona pròxima de l'Horta de Benidorm i amb el qual fem l'ullet a la tradició agrícola de la ciutat".

L'alcalde ha recordat que la creació d'esta rotonda i el reasfaltat de la calçada de l'avinguda Almirall Bernat de Sarrià estan incloses en el projecte de 'Millora de la Seguretat Viària i Accessibilitat 2020', amb el qual s'han realitzat "més de 25 actuacions en 40 carrers dels diferents barris de Benidorm".