Benidorm commemora el Dia Mundial de la Salut Mental

Usuaris i famílies reclamen més recursos en prevenció, més psicòlegs en Atenció Primària i més pisos tutelats
0
0
Benidorm commemora el Dia Mundial de la Salut Mental
Benidorm commemora el Dia Mundial de la Salut Mental

Benidorm s'ha sumat un any més a la commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental, en la qual han participat usuaris dels servicis de Salut Mental, les seues famílies i representants de la Corporació municipal encapçalats per l'alcalde, Toni Pérez, i la regidora de Benestar Social, Ángela Llorca. Després d'una pirotècnia floral en la plaça de Ses Majestats els Reis d'Espanya organitzada per l'Associació de familiars de/i malalts mentals de la Marina Baixa (AFEM), Pedro Gurillo, psiquiatre de l'hospital comarcal ha procedit a la lectura d'un manifest amb el qual este col·lectiu reclama destinar més recursos a la "prevenció", "models de recuperació respectuosos", "més psicòlegs en Atenció Primària" i "més pisos tutelats".

Gurillo ha recordat que, tal com sosté el Consell de Drets Humans de les Nacions Unides, "no hi ha salut sense salut mental", i ha remarcat que "en 2030, els problemes de salut mental seran la primera causa de discapacitat". En el manifest, també ha apuntat que la pandèmia de la Covid-19 portarà amb si conseqüències que "afectaran de manera directa a la salut mental de la població en major o menor mesura", i d'ací la importància de reforçar els recursos destinats a la prevenció i detecció de patologies des d'Atenció Primària.

Després de la lectura del manifest, usuaris i famílies ha gaudit d'un espectacle de música i màgia en la Sala d'actes de l'Ajuntament, adaptat als protocols de seguretat sanitària.