Benidorm assumix el servici de teleassistència domiciliària, que serà gratuït per als usuaris

Benestar Social aprova el reglament de funcionament del servici, que es prestarà a través de Creu Roja
0
0
Benidorm assumix el servici de teleassistència domiciliària, que serà gratuït per als usuaris
Benidorm assumix el servici de teleassistència domiciliària, que serà gratuït per als usuaris

L'Ajuntament de Benidorm ha assumit el servici de teleassistència domiciliària, que es prestarà per la modalitat indirecta a través de Creu Roja, segons ha informat hui la regidora de Benestar Social, Ángela Llorca, qui ha subratllat que el mateix "començarà a funcionar de seguida i serà gratuït per als usuaris, tots ells persones empadronades a la ciutat".

Llorca ha recordat que "la finalitat d'este servici és promoure una millor qualitat de vida per a les persones beneficiàries que es troben en situació de vulnerabilitat, ja siga per la seua edat, per viure una situació d'aïllament social o per presentar alguna discapacitat o problema de salut, potenciant la seua autonomia i facilitant que residisquen en el seu domicili el temps més gran possible". A través d'este servici, "se'ls oferix un suport especialitzat les 24 hores del dia durant els 365 dies de l'any davant qualsevol situació d'emergència, però també de soledat o aïllament, dos situacions que s'han incrementat de manera significativa a conseqüència de la pandèmia".

L'edil de Benestar Social ha explicat que "per a regular el servici s'ha elaborat un reglament en el qual s'establix el funcionament de la teleassistència, així com els requisits que han de complir les persones beneficiàries, com i on realitzar el tràmit de sol·licitud, etcètera". Este reglament, que ja ha passat per Comissió Informativa, s'aprovarà en el pròxim ple.

Sobre la base del contracte de servici subscrit per l'Ajuntament amb Creu Roja, se subministrarà a les persones usuàries "un terminal amb el qual en cas d'emergència o necessitat contactaran de manera ràpida i directa amb personal de l'entitat, que actuarà diligentment conforme a cada situació". Així, s'inclouen els servicis de Custòdia de claus i Unitat mòbil que permeten a l'equip de professionals autoritzats accedir al domicili en cas de caiguda o emergència, agilitant l'atenció i minimitzant els possibles danys.

Llorca ha aclarit que "este servici de teleassistència domiciliària és compatible amb uns altres que es presten des de la mateixa Regidoria com el Programa d'Atenció Domiciliària, 'Menjar a Casa' o 'Major a Casa', així com amb altres recursos públics i privats que permeten a la persona beneficiària seguir en el seu entorn habitual.

A grans trets, poden sol·licitar la teleassistència aquelles persones empadronades a Benidorm que es troben en situació de risc i vulnerabilitat, majors de setanta anys o que complits els 18 que tinguen reconeguda una discapacitat o una incapacitat total o gran invalidesa. Les persones sol·licitants han de viure soles o bé en companyia de persones en situació similar d'edat o característiques. Quant als criteris econòmics, els ingressos bruts anuals de la persona o unitat de convivència no han de superar 2,5 vegades l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM).

El formulari de sol·licitud podrà obtindre's d'ací a poc temps en els centres municipals dependents de la Regidoria de Benestar Social o bé en la web de l'Ajuntament: www.benidorm.org.

L'Ajuntament abonarà anualment a Creu Roja 10.800 euros per la prestació del servici, que està previst per a cinquanta usuaris.