Benidorm adequa tot el llit urbà del barranc Rajadell, en la zona de Ponent

L'empresa concessionària de l'aigua assumix esta actuació, valorada en prop de 93.000 euros i que s'executarà en tres mesos
0
0
Benidorm adequa tot el llit urbà del barranc Rajadell, en la zona de Ponent
Benidorm adequa tot el llit urbà del barranc Rajadell, en la zona de Ponent

Benidorm, a través de l'empresa concessionària de l'aigua –Hidraqua–, adequarà un tram del llit urbà del barranc de Rajadell, en la zona de Ponent, per a reparar els danys que presentava i incrementar considerablement la seua capacitat. El regidor de Cicle de l'Aigua, José Ramón González de Zárate, ha informat que esta actuació "està valorada en 92.674,31 euros, ja està en marxa i estarà finalitzada en un termini aproximat de tres mesos".

L'edil ha indicat que s'està actuant en la part de la canalització del barranc entre l'avinguda President Adolfo Suárez i Alcalde Vicente Pérez Devesa; un tram que "solia patir importants danys quan es produïen tempestes torrencials importants, la qual cosa va acabar deteriorant la seua capacitat de drenatge i també l'estabilitat dels seus marges, arribant a produir-se ensulsiades en les esculleres de protecció". Per això, "en 2018 es van fer unes obres d'emergència en la capçalera del llit, però era necessària una actuació més exhaustiva en tot el tram urbà del barranc per a evitar nous danys".

Per a això, es va redactar un projecte d'adequació de la canalització del tram urbà del barranc, que "és el que hem començat a executar ara després d'haver rebut autorització de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i que permetrà augmentar la capacitat de 15 metres cúbics per segon a 21,7".

De Zárate ha recordat que el tram urbà del barranc que discorre des de l'avinguda Alcalde Vicente Pérez Devesa fins a la primera línia de la platja de Ponent també s'ha adequat dins de les obres d'urbanització de la Unitat d'Actuació 1 Ponent. Unes obres que ha assumit l'agent urbanitzador d'este sòl, la mercantil TM.