Benidorm aconseguix la cessió del front marítim del Passeig de Colón i de l'avinguda Verge del Sofratge

L'Ajuntament va sol·licitar a Costes estos 320 metres quadrats de sòl, que van quedar fora del domini públic marítim-terrestre
0
0
Benidorm aconseguix la cessió del front marítim del Passeig de Colón i de l'avinguda Verge del Sofratge
Benidorm aconseguix la cessió del front marítim del Passeig de Colón i de l'avinguda Verge del Sofratge

El ple aprova la 4a modificació del PP 3/1, que incrementa les superfícies verdes del polígon, urbanitzat al 70% i en el qual se situarà el futur centre comercial

L'Ajuntament de Benidorm ha aconseguit la cessió gratuïta de 320 metres quadrats de sòl situats en el front marítim del Passeig de Colón i de l'avinguda Verge del Sofratge. El ple de la Corporació ha aprovat hui per unanimitat, en sessió extraordinària, "acceptar la cessió" d'este sòl per part del Ministeri d'Hisenda i "facultar a l'alcalde", Toni Pérez, per a "la signatura de quants documents siguen necessaris" per a fer efectiva esta cessió.

La regidora d'Urbanisme, Lourdes Caselles, ha recordat que "l'Ajuntament de Benidorm va demanar al juny en 2016 la cessió" d'este sòl per a destinar-lo a vials i espais públics una vegada que "estos terrenys van ser declarats innecessaris per a la protecció o utilització del domini públic marítim-terrestre".

Una vegada que la cessió ha estat ferma per sentència judicial, l'Ajuntament va reiterar esta petició en ple al març i novembre de 2019. Finalment, el passat 30 de març, el Ministeri va remetre un ofici confirmant la cessió.

Després del ple, Caselles ha assenyalat que "amb esta cessió, la gestió i decisions que afecten estes franges del front marítim o les construccions incloses en les mateixes passen a dependre exclusivament de l'Ajuntament de Benidorm, i no de la Direcció General de Costes com fins ara".

D'altra banda, en la mateixa sessió i també per unanimitat, s'ha aprovat la quarta modificació provisional del Pla Parcial 3/1, el corresponent al polígon industrial. La d'edil d'Urbanisme ha detallat que esta modificació "s'adapta a tots els condicionants assenyalats en algun moment pel Ministeri de Foment i altres administracions referent a vies pecuàries, estudis de trànsit i qüestions acústiques; i contempla "l'increment de zones verdes", que passen "del 10,33% al 10,76%" del sòl del sector.

Caselles ha recordat que este sector "està pràcticament al 70% urbanitzat" i "totalment reparcel·lat"; i ha agregat que "esperem que esta modificació siga la definitiva" per a així impulsar el desenvolupament del polígon industrial, que acollirà el centre comercial projectat per Unibail Rodamco.