Benidorm acollirà la colorista 'Galàxia' de l'artista taiwanés Hung Yi fins a juliol

Les obres es podran vore en Hispanitat, Gambo, Mediterrani i plaça de Ses Majestats els Reis d'Espanya
0
0
Benidorm acollirà la colorista 'Galàxia' de l'artista taiwanés Hung Yi fins a juliol
Benidorm acollirà la colorista 'Galàxia' de l'artista taiwanés Hung Yi fins a juliol

'Galàxia Hung' són 14 escultures de colors brillants inspirats en la cultura de Taiwan

Benidorm acollirà a partir del divendres 16 d'abril i fins al 12 de juliol l'exposició 'Galàxia Hung'. Catorze escultures inspirades en la cultura i en la vida quotidiana de Taiwan. Així ho ha anunciat este matí l'alcalde, Toni Pérez, en una roda de premsa en la qual ha estat acompanyat per la regidora de Patrimoni Històric, Ana Pellicer, el comissari de la mostra, Eduardo Alcalde, i la directora de continguts de la Ciutat de les Arts i les Ciències (CAC) de València, Miriam Atienza.

La mostra, que s'ha pogut vore des de desembre passat fins a esta setmana en la CAC, exhibirà quatre escultures en la plaça de la Hispanitat, dos al carrer Gambo, sis en l'avinguda del Mediterrani i dos en la plaça de Ses Majestats els Reis d'Espanya, enfront de l'Ajuntament.

Hung Yi, és un dels artistes "més representatius d'Orient", ha assenyalat Toni Pérez. 'Galàxia Hung' porta a Benidorm un "esclat de color" que pren forma amb "creacions de gran format". Una mostra que, com és habitual a la ciutat des de l'entrada en servici dels espais d'art urbà, permet "portar l'art als nostres barris" la nostra "manera de museïtzar a l'aire lliure Benidorm".

La 'Galàxia Hung', ha insistit l'alcalde, és un "esdeveniment cultural de primer nivell" que "molt poques ciutats del món han aconseguit fins ara". Una barreja de llum i color que "acosta la cultura a les persones" i que se suma a l'oferta turística de Benidorm després de "el desert que hem travessat" en clara referència a la pandèmia.

Per la seua banda, Eduardo Alcalde ha explicat que les estàtues tenen una estructura d'acer a les quals se'ls ha sobreposat plaques del mateix material, argila amb una capa d'emprimació, pintura, esmaltat i enfornat. "Pesen –ha aclarit– més de mil quilos" i algunes tenen "una altura de més de sis metres", la qual cosa evidencia el "complex" del seu trasllat i instal·lació.

Del seu pas per la CAC, Alcalde ha destacat el "gran èxit de públic" i, sobretot, de la presència de les obres en les xarxes socials gràcies a la publicació d'imatges en xarxes socials dels "milers de persones que han visitat l'exposició". Hung Yi "ha pintat cada escultura –ha matisat– com si fora un còmic" amb "les influències" de Picasso, Dalí o Miró.

En la seua intervenció, Miriam Atienza, ha agraït l'ajuda rebuda des de l'Ajuntament i ha realçat l'objectiu comú de "convertir les ciutats en museus" traient les exposicions al carrer. Sobre l'impacte de 'Galàxia Hung', la primera mostra d'un artista oriental del seu calat en la CAC i en temps de pandèmia, considera que ha suposat "la vida que ens ha faltat durant el tancament" i li ha augurat un gran èxit a Benidorm.

L'artista

Hung Yi va nàixer a Taiwan en 1970. De formació autodidàctica, és un dels artistes més prestigiosos d'Orient. En els últims anys ha sigut molt prolífic en art urbà. L'exposició 'Galàxia Hung' s'ha pogut vore als Estats Units (San Francisco, Washington i Nova York), al Japó (Tòquio) i la Xina (Xangai). Després del seu pas per Benidorm recalarà en el Paseo del Prado de Madrid.