Benestar Social habilita el pavelló Raúl Mesa per a atendre persones sense llar durant la crisi del coronavirus

S'han implementat els protocols sanitaris, entre ells la presa de temperatura als usuaris
0
0
Benestar Social habilita el pavelló Raúl Mesa per a atendre persones sense llar durant la crisi del coronavirus
Benestar Social habilita el pavelló Raúl Mesa per a atendre persones sense llar durant la crisi del coronavirus

La Regidoria de Benestar Social ha habilitat el pavelló Raúl Mesa per a atendre persones sense llar durant la crisi del coronavirus i que estarà operatiu a partir de les 14.30 hores d'aquest divendres. L'edil de l'àrea, Ángela Llorca, ha explicat que "s'han instal·lat 25 llits aportats per Creu Roja i s'ha distribuït l'espai de manera que es complisquen les distàncies fixades per les autoritats sanitàries, així com tots els protocols preventius i d'higiene".

Llorca ha assenyalat que fins al pavelló es desplaçarà a 15 persones que la Regidoria havia derivat inicialment a una pensió local, al mateix temps que es disposa de "més capacitat per a poder acollir també a altres persones que es troben en la mateixa situació i puguen ser detectades per la Policia Local als carrers de Benidorm". Referent a això, la regidora ha demanat al fet que "si algú coneix algun cas, el notifique a la Policia Local per a poder actuar immediatament".

La responsable de Benestar Social ha indicat que "aquestes persones, en mancar de llar, eren especialment vulnerables al virus, per això des del minut un els servicis municipals han estat treballant perquè aquestes persones abandonen el carrer i tinguen cobertes les seues necessitats bàsiques, primer sent atesos en una pensió i ara en aquest espai en el pavelló Raúl Mesa on a més podem aplicar totes les mesures de prevenció i higiene".

Mentre dure l'estat d'alarma, la Regidoria de Benestar Social oferirà tres menjars diaris als usuaris, als quals també diàriament es prendrà la temperatura. A més, hi haurà servici d'ambulància disponible 24 hores amb dos tècnics sanitaris i vigilància privada.

Aquest espai estarà coordinat pels Servicis Socials amb el suport de Protecció Civil i Creu Roja, així com de voluntaris adscrits a la xarxa col·lectiva canalitzada i coordinada per l'Ajuntament dins de la campanya 'Ajuda contra el coronavirus'.