Aprovada la 3a remesa d''Ajudes Parèntesi' i de les ajudes a les famílies

L'Ajuntament ja ha abonat 1,4 milions a empreses i autònoms, i les dos primeres tandes de les prestacions destinades a les llars més afectades per la pandèmia
0
0
Aprovada la 3a remesa d''Ajudes Parèntesi' i de les ajudes a les famílies
Aprovada la 3a remesa d''Ajudes Parèntesi' i de les ajudes a les famílies

La Junta de Govern Local (JGL) ha aprovat hui la tercera remesa de les 'Ajudes Parèntesi' i també la mateixa tanda de les ajudes municipals a les famílies. L'alcalde, Toni Pérez, ha assenyalat en què "amb la resolució de totes dos remeses continuem complint el compromís de donar viabilitat setmanalment noves tandes de totes dos ajudes, per a així injectar al més prompte possible estos recursos en les llars que més el necessiten i en el teixit productiu de la ciutat, per a tractar de contribuir al manteniment de l'ocupació".

En el cas de les 'Ajudes Parèntesi', dirigides a autònoms i empreses de fins a 10 treballadors de diversos sectors afectats per la pandèmia, la tercera remesa aprovada hui ascendix a 244.469,15 euros, la qual cosa eleva la quantia total concedida fins hui a 1.705.912,28 euros.

L'alcalde ha informat que "en estos moments hem resolt el 95% de les sol·licituds rebudes per a estes ajudes, cofinançades per l'Ajuntament de Benidorm, la Diputació Provincial d'Alacant i la Generalitat Valenciana"; i a més, "s'han abonat ja les dos primeres remeses, que sumen 1.461.658,23 euros". Este import se suma als prop d'1,5 milions d'euros que l'Ajuntament ja ha injectat en les últimes setmanes en el teixit productiu local amb motiu dels premis i accèssits generals del Concurs d'engalanament '#BenidormTeEspera'.

Pel que respecta a les ajudes municipals a les famílies de 2021, la tercera remesa ascendix a 72.150 euros i engloba a 86 llars beneficiàries, que percebran prestacions que oscil·len entre els 600 i els 1.350 euros. L'alcalde ha recordat que estes ajudes municipals "estan dirigides a pal·liar, de manera directa, els efectes de la pandèmia en les economies familiars de Benidorm que han patit efectes econòmics a conseqüència d'esta crisi sanitària, econòmica i social". Fins hui, en les tres primeres remeses s'han concedit ajudes per un import global de 263.600 euros.

Toni Pérez ha recordat que "inicialment havíem destinat per a estes ajudes un pressupost de 2,5 milions d'euros en partides ampliables". No obstant això, "com ja vam avançar ahir, en les pròximes setmanes incrementarem esta dotació en 3 milions d'euros més, procedents de l'estalvi obtingut en 2020, per la qual cosa la quantia reservada per a ajudar als veïns i veïnes de Benidorm ascendirà de 5,5 milions d'euros".

La resolució de la tercera remesa de cadascuna d'estes ajudes es publicarà en els pròxims dies en el Tauler d'anuncis de la Seu Electrònica.

Recursos i esmenes

El termini per a presentar recursos a la denegació de les 'Ajudes Parèntesis' i les ajudes municipals a les famílies és de trenta dies des de la publicació de la resolució en el Tauler d'anuncis de la Seu Electrònica. En tots dos casos, el recurs ha de presentar-se a través de la Seu Electrònica (https://sede.benidorm.org) utilitzant per a això els apartats creats a este efecte. El procediment per a la presentació d'esmenes de les ajudes a família també es realitza telemàticament en la mateixa Seu Electrònica.