Alina Georgiana i Julia Isabel Téllez, guanyadores de 'Benidorm per la Igualtat', certamen de vídeos en TikTok per a conscienciar sobre la igualtat de gènere

El vídeo guanyador reivindica la lluita contra la violència de gènere, mentre que el segon premi advoca per la igualtat per a dones sordes o amb altres discapacitats
0
0
D'esquerra a dreta Jaime Jesús Pérez, regidor de Joventut; Alina Georgiana, primer premi; Julia Isabel Téllez, segon premi; i Ángela Zaragozí, regidora d'Igualtat.
D'esquerra a dreta Jaime Jesús Pérez, regidor de Joventut; Alina Georgiana, primer premi; Julia Isabel Téllez, segon premi; i Ángela Zaragozí, regidora d'Igualtat.

Alina competix ara pels premis nacionals

Els regidors de Joventut, Jaime Jesús Pérez, i d'Igualtat, Ángela Zaragozí, han entregat este matí els premis a la guanyadora i segona classificada del concurs de TikTok 'Benidorm per la Igualtat', certamen de vídeos per a conscienciar i lluitar per la igualtat de gènere, emmarcat en els actes al voltant del 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

Alina Georgiana Dascalu ha sigut la guanyadora del primer premi, dotat amb 200 euros, amb un vídeo que reinterpreta la cançó 'Barbie girl' del grup Aqua per a reivindicar la lluita contra la violència de gènere. El segon premi, dotat amb 100 euros, ha sigut per a Julia Isabel Téllez, amb un vídeo elaborat conjuntament amb persones integrants de la classe de llengua de signes del Centre de Formació Turístic, que advoca per la igualtat per a totes les dones, incloses les dones sordes o amb altres discapacitats, i reivindiquen també la lluita contra la violència de gènere.

Ángela Zaragozí s'ha mostrat "orgullosa de la gran participació que ha tingut el concurs, amb franges d'edats molt diferents" i ha destacat que "la iniciativa és un èxit que ha demostrat que hi ha molts joves sensibilitzats amb aconseguir la igualtat real".

Jaime Jesús Pérez ha subratllat que "els vídeos presentats a Benidorm han tingut més d'onze mil visualitzacions i entre tots els vídeos participants a Espanya han sigut prop de dos milions de visualitzacions", i ha afegit que "sempre que podem repetirem iniciatives com esta".

Les dos premiades han coincidit a subratllar la importància de promoure este tipus de vídeos perquè "Tiktok té una gran repercussió i ens ha permés arribar a molta gent per a conscienciar sobre la igualtat i la lluita contra la violència de gènere".

El vídeo guanyador del certamen de Benidorm competix ara pels premis del certamen nacional 'Rodant per la igualtat', en el qual participen persones de més de 50 municipis espanyols. Estos premis seran de 1000, 500 i 250 euros respectivament per al primer, segon i tercer lloc.