Agents de Policia Local i Nacional participen en unes jornades de formació amb jutges i fiscals

Organitzades per la Regidoria de Seguretat i el Deganat de Benidorm aborda matèries com els delictes d'odi, de desobediència o de violència de gènere
0
0
Agents de Policia Local i Nacional participen en unes jornades de formació amb jutges i fiscals
Agents de Policia Local i Nacional participen en unes jornades de formació amb jutges i fiscals
Agents de Policia de Local de Benidorm i dels Cossos i Seguretat de l'Estat participen des de hui en unes jornades de formació amb jutges i fiscals, en les quals al llarg de tres dies s'abordaran, entre altres, qüestions relatives als delictes d'odi, desobediència o violència de gènere. L'alcalde, Toni Pérez, ha sigut l'encarregat d'obrir estes jornades, que se celebren en el Saló d'Actes de l'Ajuntament i que estan organitzades per la Regidoria de Seguretat Ciutadana que dirigix Lorenzo Martínez i pel Deganat dels Jutjats de Benidorm.

A l'acte d'obertura han assistit el regidor de l'àrea; el comissari del Cos Nacional de Policia, Alfredo Garrido; i el coronel de la Guàrdia Civil del Puesto de Benidorm, Manuel Muñoz; el jutge degà dels Jutjats de Benidorm, José Ricardo García; així com representants de diversos grups de la corporació.

L'alcalde ha incidit en "la importància i rellevància que tenen la formació permanent de tots els implicats a perseguir el delicte", així com "la coordinació" amb la qual ja treballen a Benidorm els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat. Pérez ha recalcat que tots els ponents que participen en estes jornades ho són "de primer nivell", i ha desitjat a tots els participants que les mateixes siguen "fructíferes".

Després de l'obertura, les jornades han seguit amb una conferència sobre 'Delictes i comportaments d'odi', a càrrec del fiscal Jorge Fernández-Picazo. Posteriorment ha sigut el torn del fiscal Miguel Espessa, qui ha parlat de 'Delictes lleus: determinats tipus d'actuació', pel també fiscal, Miguel Espeja.

Demà, dimecres 13, els magistrats Juan José Casasempere i José Francisco Bernal conduiran les ponències 'Violència de gènere i domèstica' i 'Enregistraments en via pública, actuació policial i dret a la intimitat', respectivament. El dijous 14, la magistrada Ana Isabel García-Galbis parlarà sobre 'Delictes d'atemptat, resistència i desobediència' i el també magistrat, José Ricardo García, disertarà sobre les 'Novetats jurisprudencials sobre delictes en recursos de cassació per interés cassacional'.

Les jornades seran clausurades eixe dia pel jutge degà de Benidorm, José Ricardo García, i per l'edil de Seguretat Ciutadana, Lorenzo Martínez.