190 regatistes competiran este cap de setmana en les XLVI Nadal Nàutic de Benidorm

La categoria B serà puntuable per a la classificació del rànquing de la Comunitat Valenciana
0
0
Semper, Cebreros i Madaleno.
Semper, Cebreros i Madaleno.

Els pròxims dissabte 11 i diumenge 12 de gener, es disputarà en les aigües de la Badia de Benidorm la quarantena sisena edició del Nadal Nàutic de Vela, en la modalitat Infantil, organitzades pel Club Nàutic de Benidorm (CNB), amb la col·laboració de l'Ajuntament de Benidorm i la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana. Així ho ha anunciat hui la regidora d'Esports, Mariló Cebreros, en roda de premsa a la qual ha acudit acompanyada pel president del CNB, Jaime Samper, i del coordinador esportiu de l'entitat, Rafael Madaleno.

Mariló Cebreros ha precisat que s'espera "una gran afluència de participants, concretament 190 regatistes, 60 en Categoria A i la resta, 130, en Categoria B", amb xiquets d'entre huit i catorze anys, i embarcacions tipus Optimist "dels clubs de la Comunitat Valenciana i de les federacions catalana, murciana, balear i madrilenya, a més dels de l'Escola de Vela del Club Nàutic".

A les 9.00 hores del dissabte s'obrirà l'oficina de les proves que està previst que comencen al migdia del dissabte, i a les 11.00 hores el diumenge. La competició es realitzarà en la modalitat de flota, per classes. S'han previst sis proves per cadascuna d'elles amb la possibilitat de descartar la de pitjor puntuació una vegada s'hagen completat quatre.

Jaime Samper ha recordat que "la regata es podrà veure des del Castell" i també des del port. "És un espectacle –ha requerit– vore eixir 190 embarcacions amb xavals tan joves amb la il·lusió que li posen a esta prova", una de les més antigues de les que es disputen en aigües valencianes.

Per part seua, Rafael Madaleno ha recordat que "la vela és un esport capritxós" i seria un gran "èxit poder concloure les sis proves". El coordinador ha assenyalat que la competició és puntuable en la Categoria B per al rànquing de la Comunitat Valenciana; no en l'A, "però sí que és una regata Open que obri el ventall a embarcacions d'altres comunitats que vénen a participar i els servix d'entrenament".