Professionals del sector audiovisual visitaran Benidorm per a conéixer les localitzacions que oferix la ciutat

Film Office i Visit Benidorm participen en la Fira FOCUS de Londres per a promocionar la ciutat com a destinació de rodatges
0
0
Professionals del sector audiovisual visitaran Benidorm per a conéixer les localitzacions que oferix la ciutat
Professionals del sector audiovisual visitaran Benidorm per a conéixer les localitzacions que oferix la ciutat

Professionals del sector audiovisual visitaran el pròxim any Benidorm per a conéixer la destinació i les localitzacions que oferix la ciutat per a rodatges cinematogràfics i publicitaris i per a sessions fotogràfiques. La invitació a diferents associacions de localitzadores s'ha cursat des de la Film Office i la Fundació Visit Benidorm durant la Fira Focus celebrada estos dies a Londres, i a la qual han assistit representants d'ambdós entitats "per a promocionar la ciutat com a destinació de rodatges" aprofitant la condició de Benidorm com a soci de la Spain Film Comission.

Durant la seua participació en la fira, Benidorm ha pogut contactar també amb "unes altres film office del món" per a veure com desenvolupen el seu treball, segons han explicat la responsable de la Film Office, Rosa Llorca, i Carola Valls, tècnica de la Fundació.

Valls ha assenyalat que s'ha viatjat a Londres "amb l'objectiu de promocionar la ciutat com a destinació de rodatges" i "obtenir un posicionament" en este segment turístic. També, per a establir contactes amb productors i professionals del sector audiovisual, especialment amb localitzadors, ja que "són els encarregats de triar els escenaris" en els quals es desenvoluparà un rodatge o una sessió publicitària. En este sentit, destaquen les reunions amb la directora de l'Associació de productores de cinema publicitari (APCP), i amb la secretària de l'Associació de professionals de la producció audiovisual.

La tècnica de Visit Benidorm ha apuntat que es tracta d'un segment "molt interessant" posat que l'enregistrament de pel·lícules o anuncis permet "exportar la imatge de la ciutat" a través de campanyes "com les que han fet ja ací H&M, Coca-cola o BMW" i que "han arribat a milions d'espectadors no solament a Espanya, sinó en el món". Així mateix, estos rodatges o campanyes té un impacte econòmic directe, ja que atrauen productores que pernocten i consumixen en la ciutat durant dies o setmanes.

Eixe impacte econòmic i d'imatge ha portat al Govern Central al fet que la participació de la Spain Film Comission –que engloba a les 30 oficines de rodatge repartides pel territori nacional- en este tipus de fires es faça de la mà de l'ICEX (l'Institut espanyol d'Exportacions). En este sentit, Miriam Fernández, representant de l'ICEX ha traslladat que "ens hem adonat, en base d'estudis, que hi ha molta tornada, que el turisme cinematogràfic funciona molt bé, que posiciona a Espanya i que aporta imatge". Per este motiu en FOCUS, i l'ICEX s'haja encarregat de donar a conéixer entre el sector internacional "els incentius fiscals específics que planteja Espanya per a rodatges estrangers".

De cara a l'any que ve, Visit Benidorm pretén aprofundir en la seua col·laboració amb la Film Office i estudia acompanyar a l'oficina de rodatges a diferents fires del sector cinematogràfic i audiovisual com les de Berlín, Màlaga i Sant Sebastià.