Benidorm impulsa mesures econòmiques per a alleujar la càrrega fiscal durant la crisi del coronavirus

Es retarda el pagament dels ajornaments, fraccionaments, llicències i liquidacions emeses; i s'amplia el termini per a les quals es formalitzen durant l'estat d'alarma
0
0
Benidorm impulsa mesures econòmiques per a alleujar la càrrega fiscal durant la crisi del coronavirus
Benidorm impulsa mesures econòmiques per a alleujar la càrrega fiscal durant la crisi del coronavirus

Es retarda el pagament dels ajornaments, fraccionaments, llicències i liquidacions emeses; i s'amplia el termini per a les quals es formalitzen durant l'estat d'alarma

L'Ajuntament de Benidorm ha adoptat "les primeres mesures econòmiques per a alleujar la càrrega fiscal de ciutadans, autònoms i empreses mentre dure l'estat d'alarma decretat per la crisi i expansió del coronavirus", segons ha explicat l'alcalde, Toni Pérez. En un decret signat hui es recull "una sèrie de mesures que afecten el pagament dels ajornaments i fraccionaments concedits per l'Ajuntament, així com a les llicències d'obertura i liquidacions fetes per l'Administració local". 

"En línies generals –ha indicat–, retardem el pagament dels fraccionaments i ajornaments ja concedits perquè els particulars no reben càrrecs durant el mes d'abril; i ampliem el termini per a fer front a les liquidacions de tributs municipals, tant dels que es van girar abans de l'estat d'alarma com els que s'emeten mentre estiga vigent el mateix". A més, "permetem ajornar i fraccionar fins al 30 de juny l'abonament de la taxa per llicències d'obertura de fins a 1.500 euros; i se suspenen les liquidacions per les taules i cadires de les terrasses fins que es permeta la reobertura dels establiments". 

Concretament, segons recull el decret, "es retarda un mes el pagament del venciment corresponent al mes d'abril dels ajornaments i fraccionaments que es troben concedits". Els venciments restants també es retarden un mes sense generar interessos.

Pel que fa a les liquidacions emeses per l'Ajuntament, per exemple per llicències urbanístiques, si van ser notificades abans de l'estat d'alarma i el període voluntari de pagament no va acabar abans del 18 de març, es podran abonar fins al 30 d'abril. Si han sigut notificades amb posterioritat al 18 de març, el termini per a pagar-les s'amplia al 20 de maig, llevat que el termini d'abonament fixat en la carta siga encara major. 

Així mateix, i donada l'excepcionalitat de l'actual situació, l'Ajuntament permetrà "ajornar i fraccionar" el pagament de "llicències d'obertura de fins a 1.500 euros" que se sol·liciten durant els mesos d'abril, maig i juny. D'esta forma, es podran pagar fins a "el 30 de juny". A més, no s'emetran liquidacions per ocupació de la via pública amb taules i cadires corresponents a l'any 2020 fins que es permeta la reobertura al públic dels establiments d'hostaleria.

Finalment, fins a l'1 de maig no s'emetran liquidacions de concessions municipals que s'hagen vist afectades per la suspensió d'activitats o el tancament de dependències municipals. És el cas, per exemple, de les cafeteries de centres socials i altres dependències municipals, així com de les pistes de pàdel i tenis del Palau d'Esports l'Illa de Benidorm. 

L'alcalde ha incidit en què "este paquet de mesures per a minimitzar les repercussions socioeconòmiques generades per la crisi del coronavirus se sumen a la suspensió fins a un altre avís del cobrament de les domiciliacions dels servicis municipals d'educació i esports cancel·lats temporalment i del mercat ambulant". 

Referent a açò, Pérez ha assenyalat que "hem treballat estretament amb les entitats bancàries perquè revertisquen el cobrament dels servicis esportius fet a la fi de la setmana passada, tal com s'està informant els usuaris". 

Pel que fa als rebuts servicis educatius girats abans de la suspensió de les activitats i de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma es calcularà import a retornar a cada usuari. Una vegada es dispose d'esta dada, existixen dos opcions: la compensació de l'import corresponent en el següent rebut que s'emeta o bé la devolució d'esta quantia sota sol·licitud expressa de l'usuari. Així mateix, lògicament, no s'emetran nous rebuts fins a la reobertura de les instal·lacions municipals. 

A més, i com ja es va indicar el divendres, mentre dure l'estat d'alarma no es giraran els rebuts de l'Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) i de la taxa de fem. 

Telèfon d'atenció per a autònoms i Pimes 

D'altra banda, l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local (AODL) en col·laboració amb LABORA, ha posat en marxa un servici d'atenció telefònica dirigit autònoms i Pimes, amb l'objectiu d'informar-los sobre les mesures i iniciatives adoptades pel Govern d'Espanya que els afecten directament, o sobre les adoptades en l'àmbit local per l'Ajuntament. El telèfon 679 66 55 76 estarà disponible en horari de 09.00 a 14.00 hores. A més, també es pot contactar amb este servici a través del correu electrònic creaciondeempresas@benidorm.org.